Politi om voldsomme stilladsarbejdere: "Aldrig set det før"

Et voldeligt og voldsomt sammenstød i forbindelse med en faglig konflikt på en byggeplads på Nørrebro kommer bag på politiet.

Mandag formiddag udviklede en faglig konflikt sig voldeligt, da en større gruppe stilladsarbejdere på Nørrebro demonstrerede mod arbejdet på en byggeplads.

Ifølge stilladsarbejderne er stilladset på byggepladsen opsat ulovligt.

Artiklen fortsætter under billedet

Politiet var mandag formiddag massivt til stede på byggepladsen på Nørrebro.
Politiet var mandag formiddag massivt til stede på byggepladsen på Nørrebro.
Foto: Presse-fotos.dk

Uroen blandt de mange stilladsarbejdere, der var samlet på Lundtoftegade, eskalerede i en sådan grad, at politiet måtte møde talstærkt op med kampklædte betjente.

- Det handler om, at der er en byggeplads herovre, hvor der er ansat nogle underbetalte, uorganiserede, ikke-uddannede stilladsarbejdere, siger stilladsarbejder Peter Roholm om årsagen til, at de har tyet til hærværk og blokering af byggepladsen til TV 2.

På trods af politiets fremmøde lykkes det for stilladarbejderne at vælte et stort stillads, ligesom en bil med litauiske nummerplader og en Porsche med danske nummerplader blev væltet.

Artiklen fortsætter under videoen

 

Politi rystet over voldsom faglig konflikt

Mandag eftermiddag er der igen ro og fred på Lundtoftegade. Men stilladset er fortsat væltet, og glasskår fra de væltede biler vidner om urolighederne.

Hos Københavns Politi lyder meldingen, at de håber på dialog mellem parterne fremadrettet.

En så voldsom faglig konflikt har de ikke set før.

- Vi har ikke før set så voldsom en ageren i forbindelse med en faglig konflikt – blandt andet blev udenforstående borgere udsat for vold og trusler på trods af politiets massive tilstedeværelse, skriver Københavns Politi på Twitter.

Fagforbund tager afstand

Hos Fagforbundet 3F tager man også afstand fra stilaldsarbejdernes voldsomme ageren.

- Hvis der er tale om overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, så tager vi skarpt afstand fra dette og opfordrer folk til omgående at vende tilbage til deres arbejde. Vi har også gjort vores afdelinger opmærksomme på dette, siger Claus von Elling, gruppeformand for 3Fs Byggegruppen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet

Et stillads er væltet på Nørrebro.
Et stillads er væltet på Nørrebro.
Foto: Presse-fotos.dk

Han understreger, at man endnu ikke ved, hvem der står bag de voldsomme handlinger. Han udtaler sig alligevel om dem, da der har kørt en faglig sag om netop denne byggeplads.

- Vold og ulovligheder er naturligvis uacceptabele i enhver form. Det gælder både på den ene og den anden side, slår Claus von Elling fast.

Uroen på byggepladsen har stået på de seneste par dage, hvor flere stilladsarbejdere har protesteret mod forholdene på byggepladsen.

Her forklarer Claus von Elling, at sikkerhed omkring stilladser og uddannelsesforhold for stilladsarbejdere er helt afgørende og kan være spørgsmål om liv eller død.

Flere stilladsarbejdere er samlet for at protestere mod byggeplads.
Flere stilladsarbejdere er samlet for at protestere mod byggeplads.
Foto: Presse-fotos.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere