Politi mistænker Urban Go for ulovlig taxivirksomhed

Politiet har onsdag ransaget to adresser og sigter Urban CPH og Urban Assist for at overtræde taxiloven.

I forbindelse med ransagningerne har politiet sigtet firmaerne Urban CPH og Urban Assist for at overtræde taxilovens paragraf fire og fem. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Københavns Vestegns Politi har onsdag formiddag ransaget to adresser med relation til firmaet Urban Go.

Det skyldes, at politiet mistænker Urban Go for at drive ulovlig taxivirksomhed.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

I forbindelse med ransagningerne har politiet sigtet firmaerne Urban CPH og Urban Assist for at overtræde taxilovens paragraf fire og fem.

Transportservice på Sjælland

Paragrafferne handler om henholdsvis tilladelser til erhvervsmæssig persontransport og tilladelse til at drive kørselskonto.

I Urban Go er ifølge firmaets egen hjemmeside en "deleøkonomisk transport-app", der tilbyder "transportservice" i Storkøbenhavn og på hele Sjælland.

Urban Go formidler ligesom Uber kontakt mellem privatbilister og folk, der har brug for en køretur. Firmaet blev med det samme meldt til politiet af Trafikstyrelsen for ulovlig taxakørsel.

I 2018 fortalte Urban Go's ejer, Lars Hjartbo, at der en væsentlig forskel på de to.

Læs også Uber betaler 25 millioner i bøde for overtrædelse af taxaloven

- Du kan altid køre med - blot der er en fragtgenstand med i bilen, skriver firmaet på hjemmesiden.

- Der er for eksempel mange, der har brug for at få transporteret deres kuffert til lufthavnen eller have en cykel med bag på bilen. Og så kan de selv få et lift med, hvis de vil, sagde han til Ritzau.

Urban Go startede i første omgang tjenesten under navnet UBR City. Men efter et opkald fra Uber, der mente, at UBR mindede for meget om Uber, skiftede selskabet navn.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik