Politi genindfører opholdsforbud i københavnsk park

Opholdsforbuddet i to dele af Nørrebroparken genindføres i nattetimerne fra torsdag til søndag denne weekend.

Opholdsforbuddet omkring Skateparken på Nørrebro genindføres denne weekend i aften- og nattetimerne. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

I denne weekend gøres det igen ulovligt at tage ophold i to dele af Nørrebroparken i nattetimerne.

Københavns Politi genindfører opholdsforbuddet ved populære områder langs Superkilen i hver sin ende af Nørrebroparken - som også var indført den forgangne weekend.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Politiet har inddelt områderne af parken i tre zoner, mens der i den netop overståede var tale om to zoner.

Som noget nyt er området omkring Nørrebro Skatepark delt i to zoner - en omkring halvtaget og en umiddelbart nord for skateområdet. Zonen omkring Hørsholmparken er den samme som i senest.

Læs også Københavns Politi indfører opholdsforbud omkring populære feststeder

Opholdsforbuddet gælder i tidsrummet fra klokken 18 til klokken 06 og er i kraft fra torsdag aften til søndag morgen.

Det gælder dog ikke området lige nord skateparken, hvor caféerne Friheden og Café Castro har udendørsservering, hvorfor opholdsforbuddet træder i kraft ved lukketid, som er klokken 22.

Politiets indgriben sker, efter smitten med covid-19 har været stigende i København de seneste uger, og samtidig har de pågældende steder i Nørrebroparken de seneste weekender været yndede udflugtsmål for især festende unge.

Opholdsforbud og bødetakster

Et opholdsforbud betyder, at det er ulovligt at tage ophold på stedet. Man må dog gerne bevæge sig i området, hvis der er tale om såkaldt ”almindelig færden det pågældende sted” – for eksempel en gåtur, eller hvis man er på vej et sted hen.

 

Et opholdsforbud kan udstedes i op til syv dage. Forbuddet kan forlænges. Forbuddet skal offentliggøres ved skiltning og på politiets hjemmeside.

 

Bøden for at overtræde det midlertidige opholdsforbud er fastsat til 2.500 kroner i førstegangstilfælde. Der vil i gentagelsestilfælde være grundlag for højere bødestraffe.

 

 

Kilde: Rigspolitiet

Beskeden fra Københavns Politi kommer samme dag, som myndighederne har indført flere restriktioner i 17 hovedstadskommuner, efter at antallet af smittede med coronavirus den seneste tid er steget.

De nye restriktioner, som træder i kraft torsdag, indebærer blandt andet, at restauranter, caféer og barer skal lukke klokken 22.

Desuden bliver det et krav, at stående gæster og ansatte, der har kontakt til gæster, skal bære mundbind eller visir.

Områderne omkring prikkerne på kortet herunder angiver, hvor der er opholdsforbud:Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik