Politi forventer flere gymnasiefester i parker: "Gå ikke de samme steder hen"

Onsdag eftermiddag stimlede hundredvis af unge gymnasieelever sammen i de københavnske parker, og politiet måtte rykke ud. Politiet forventer flere fester i parkene de kommende dage.

Onsdag eftermiddag måtte Københavns Politi troppe op med patruljer i flere parkområder i hovedstaden, hvor større forsamlinger af unge befandt sig.

De glade unge var festende gymnasieelever, som antageligvis fejrede gensynet og for manges vedkommende også første skoledag, og de festlige forsamlinger fik ”en del” til at anmelde forholdet til politiet.

Omkring klokken 18 onsdag fortalte politiet, at der var omkring 1.000 unge samlet i Kongens Have.

Flere fester på vej

Den slags fester og forsamlinger forventer politiet flere af de kommende dage, når endnu flere gymnasieelever kommer tilbage i skole.

Det oplyser Paw Kaltoft, der er politiinspektør hos Københavns Politi til TV 2 Lorry. Derfor er opfordringen til de unge også klar:

- Vores strategi er at sige til de unge, at der er masser af plads i København. Man skal bare lade være med alle sammen at gå de samme steder hen. I går (onsdag, red.) konstaterede vi, at der var parker, hvor der nærmest ingen mennesker var – så man kan med fordel finde nogle andre grønne områder, siger Paw Kaltoft.

Unge lyttede til ordensmagten

Ifølge Københavns Politi var der ingen optræk til hverken ballade eller uorden onsdag, da de mødte de unge i parkerne. Tværtimod gik det både godt og hensigtsmæssigt.

- Vi var til stede med nogle patruljer og vores indsatsleder. Han vurderede, at der var plads nok til alle, hvis de blev spredt. Det var det samme billede, vi så i både Søndermarken og i Frederiksberg Have, fortæller Paw Kaltoft, der er politiinspektør hos Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

- Så der gik man i gang med en dialogbaseret tilgang, og vi fik det faktisk løst med, at man fik spredt dem ud, så de brugte hele haven, fortsætter politiinspektøren.

Den opfordring alene var nok til, at de unge fordelte sig i parkerne.

Ifølge Københavns Politi var der ingen udfordringer med støj i nogle af parkerne.

I et coronafrit år finder den såkaldte ”puttefest” sted i Dyrehaven nord for København i området Ulvedalene på en af de første fredage i det nye skoleår.

I år bliver lige præcis den fest dog ikke til noget – i hvert fald ikke i Dyrehaven. Her har politiet nemlig indført et midlertidig opholdsforbud i lige nøjagtig det tidsrum, hvor festen ellers skulle have fundet sted.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Qasam2

galleryQasam på corona-roadtrip: Politiker bruger fritid på at informere indvandrere om virus

20050307-125451-4-1920x1280we

Midt i en coronatid: Her holder de åbent til klokken 04

Politikor

playVideo går viralt: Pensionerede politibetjente synger julen ind med sang om corona

Thea Kølsen Fischer

Forsker fra Nordsjællands Hospital skal være med til at finde coronas oprindelse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere