Politi forlænger endnu engang opholdsforbud to steder i København

Det bliver på ny forbudt at tage ophold i aften- og nattetimerne i zoner omkring Nørrebroparken og Kødbyen fra torsdag til søndag.

Opholdsforbuddene i Kødbyen og Nørrebroparken i København genindføres denne weekend. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Københavns Politi genindfører endnu engang et midlertidigt opholdsforbud i dele af Nørrebroparken samt Kødbyen på Vesterbro i aften- og nattetimerne denne weekend fra torsdag aften til søndag morgen.

Det meddeler politikredsen i en pressemeddelelse.

For tre områder i og omkring Nørrebroparken gælder opholdsforbuddet i tidsrummene fra 18 til 06 eller 22 til 06.

I Kødbyen gælder opholdsforbuddet i områderne omkring Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne i tidsrummet fra 22 til 02.

Opholdsforbuddet træder i kraft i morgen torsdag og ophører søndag morgen.

Læs også Det mener Kødbyens unge om nye tiltag

Opholdsforbud og bødetakster

Et opholdsforbud betyder, at det er ulovligt at tage ophold på stedet. Man må dog gerne bevæge sig i området, hvis der er tale om såkaldt ”almindelig færden det pågældende sted” – for eksempel en gåtur, eller hvis man er på vej et sted hen.

 

Et opholdsforbud kan udstedes i op til syv dage. Forbuddet kan forlænges. Forbuddet skal offentliggøres ved skiltning og på politiets hjemmeside.

 

Bøden for at overtræde det midlertidige opholdsforbud er fastsat til 2.500 kroner i førstegangstilfælde. Der vil i gentagelsestilfælde være grundlag for højere bødestraffe.

 

 

Kilde: Rigspolitiet

Se mere

- Vi befinder os fortsat i en alvorlig situation med høje smittetal. Derfor er det nødvendigt at fastholde stramningerne i de pågældende områder, så vi undgår, at folk stimler sammen med risiko for smittespredning. Jeg vil gerne appellere til, at alle tager ansvaret på sig og springer festlighederne over og går hjem, når byen lukker klokken 22, siger politidirektør Anne Tønnes.

Hun understreger, at Københavns Politi vil have en høj grad af tilstedeværelse i bybilledet i aften- og nattetimerne denne weekend for at sikre, at alle regler efterleves.

Læs også Politi giver fire påbud for overtrådte opholdsforbud i København

Det er tredje gang og tredje weekend i træk, politiet indfører opholdsforbud i dele af Nørrebroparken, mens opholdsforbuddet for Kødbyen er en videreførsel af det første af slagsen, som blev indført sidste weekend.

Her er der hotspots og opholdsforbud i København

Aktuelle hotspots

  • Kongens Have
  • Dele af Fælledparken
  • Islands Brygge
  • Dronning Louises Bro
  • Området langs Sandkaj og ved Göteborg Plads (se kort)
  • Vestergade
  • Et område af Gothersgade (se kort)

 

Aktuelle opholdsforbud

 

Kilde: RigspolitietTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik