Personale kan parkere frit ved Rigshospitalet - skal undgå offentlig trafik

Region Hovedstaden vil gøre det nemt for sundhedspersonalet at tage bilen på arbejde på Rigshospitalet i disse dage.

For at sikre, at personale på Rigshospitalet kan komme frem i privat bil – og dermed undgå den offentlige trafik for at undgå smittespredning af coronavirus – suspenderer Region Hovedstaden parkeringsreglerne for personalet foreløbigt resten af marts.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelese.

Det betyder blandt andet, at personalet frit kan holde på alle p-pladser på Rigshospitalet og på vejene omkring hospitalet. Der vil dog fortsat være parkeringskontrol.

- Vi skal gøre det nemt for dem, der passer på os. Medarbejderne skal ikke bruge tid på at finde en ledig parkeringsplads eller bekymre sig om de nu holder et sted, de ikke må. 

- Det bliver dermed også nemmere for personalet at tage bilen og undgå den kollektive trafik. Det er vigtigt, at vi begrænser smitte med coronavirus særligt hos sundhedspersonalet. Både fordi de daglig færdes blandt udsatte patienter og fordi, vi har brug for dem på hospitalet, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Særlig corona-abonnement

For Rigshospitalet på Blegdamsvej har Region Hovedstaden og firmaet ParkZone aftalt en særlig, midlertidig løsning, der skal sikre de nødvendige pladser til medarbejderne, som er særligt udfordret i forhold til at finde parkering.

Med et eksisterende parkeringsabonnement eller ved at oprette ét kan medarbejdere vælge et nyt særligt abonnement - "Fri Parkering – Corona". Det giver adgang til parkering på hele Blegdamsvejs-området, hvilket omfatter tidsbegrænsede pladser, personalepladser samt patientpladser hele døgnet.

Derudover er det også muligt for medarbejdere at parkere på de offentlige veje omkring Blegdamsvej - uden at skulle registrere  parkeringen i hospitalets information.

- Den hastige udvikling af Coronavirus stiller os i en helt særlig situation, hvor blandt andet hospitalsmedarbejdernes mulighed for at bruge bilen til arbejdet har høj prioritet. Derfor har vi sammen med ParkZone udviklet denne midlertidige løsning, siger Michael Langgaard, Vicedirektør i Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Kan udvides til andre hospitaler

Region Hovedstaden vil overvåge situationen meget tæt i de kommende dage og er klar til at justere og tilpasse løsningen, hvis den viser sig ikke at være tilstrækkelig.

- Og så er vi også klar til at udvide muligheden til også at gælde på vores andre hospitaler, hvis det bliver nødvendigt, siger Michael Langgaard.

Det vil fortsat være påbudt at overholde reglerne om ikke at spærre brand- og køreveje, og Region Hovedstaden opfordrer medarbejdere til fortsat at overholde de almindelige regler.

Medarbejdere fra de parkeringsselskaber, som regionen samarbejder med, vil fortsat være til stede på matriklerne og hjælpe med generelle servicespørgsmål.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

corona-forside2

Sådan har smitten udviklet sig uge for uge i din kommune - fra skiturister til rekordtal på Vestegnen

Thomas Lykke Pedersen (S), borgmester i Fredensborg.

Efter høje smittetal: Nu banker corona-vagter på dørene i Kokkedal

Coronavaccine

OVERBLIK: Se, hvornår du kan få vaccinen

Anmærkning 2021-03-05 120805

playFremtidsforsker om tiden efter corona: Kram erstatter håndtryk

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere