Permanent uhygge i Tivoli: Vil skræmme gæster i stor, mørk kælder

Når den nye sæson skydes i gang i Tivoli, bliver det med en ny uhyggelig forlystelse i den gamle have.

Hidtil har det kun været ved Halloween om efteråret, at Tivoli har omdannet en del af forlystelseshaven til et spøgelseshus. Men fremover skal der være plads til rå uhygge hele året.

Tivoli har nemlig besluttet at lave et scary house med skuespillere, som de selv kalder for Danmarks største. 

Forlystelsesparken investerer et tocifret millionbeløb i projektet, oplyser Tivoli torsdag morgen i en pressemeddelelse.

Den uhyggelige rute, som går gennem 12 rum, er fordelt på 800 kvadratmeter og finder sted i H.C. Andersen Slottets kælder, som derfor lige nu er ved at blive omdannet til det kommende ”Villa Vendetta”, som spøgelseshuset kommer til at hedde.

Tivoli åbner i sommersæsonen et permanent scaryhouse i forlystelsesparken.
Tivoli åbner i sommersæsonen et permanent scaryhouse i forlystelsesparken.
Foto: Mikkel Trudslev Jensen

Et ønske i mange år 

Havedirektør i Tivoli, Kasper Schumacker, siger, at det i mange år har været et ønske at få et permanent scary house med skuespillere i Tivoli.

- I dette projekt skaber vi en uhyggelig oplevelse, men også noget som bringer smilet frem på læberne.

- Vi arbejder intenst med opgaven og ser frem til at åbne og få lov til at skræmme gæsterne med en unik oplevelse i et scary-miljø, hvor vi har allieret os med internationalt kendte skræmme-specialister, siger han i pressemeddelelsen.

"Familie" glemt i kælderen

Forlystelseshaven har allieret sig med eksperter, som har været med til at udvikle konceptet, der skal skræmme folk i den nye sæson.

Når dørene åbner for Villa Vendetta, kommer gæsterne på en rejse, hvor de får testet deres mod af i villaens mørke kroge.

Historien går på, at der i mange år har boet en familie i H.C. Andersen Slottets kælder, som efter mange års arbejde i Tivoli er blevet glemt. Ingen ved rigtig, hvem de er, men en ting er sikkert, og det er, at årtiers glemsel har gjort dem grumme, bitre og har forvandlet dem til galninge, som alle bør holde sig langt fra.

Turen går først igennem den hjemsøgte herskabsvilla, og har gæsterne modet til at gå planken ud, ender de i en skummel kælder, hvis hemmeligheder ikke røbes her.

Der er tale om en rejse tilbage i tiden med referencer til i dag og til Tivolis ikoniske karakterer. Der er overraskelser i form af lyde, skuespillere, dunkle gange og korridorer, som gæsterne møder på deres vej.

Oplevelsen ventes at være klar til Tivolis sommersæson i 2021.

TV 2 Lorry besøgte i 2019 Tivolis halloween-forlystelse 'Hospitalet', hvor de også brugte skuespillere til at skræmme livet af deres gæster:

Line Hesdam har arbejdet som skræmmemonster i Tivoli de seneste tre år. Én gang er det dog gået grueligt galt, da en gæst blev så forskrækket, at Line fik en knytnæve i hovedet.

Fakta om det nye scary house