Passagertallet i metroen er faldet med en tredjedel

Myndighedernes formaninger om, at man skal undgå at stige ind i en overfyldt metro, lader til at have virket.

Der var mere plads i metroen her til morgen end normalt.

Efter myndighederne tirsdag udstedte nye retningslinjer for at undgå smitte, der blandt andet indebar at man skulle undgå kollektiv trafik i travle perioder, har flere pendlere i hovedstadsområdet styret uden om metroen.

Således har Metroselskabet registreret et fald på godt 30 procent i passagerantallet onsdag morgen i forhold til en almindelig hverdagsmorgen.

Det oplyser Metroselskabet i en pressemeddelelse.

- Vi kan konstatere, at vi her til morgen har haft cirka en tredjedel færre passagerer, end vi normalt har i morgenmyldretidstrafikken. Det kan tyde på, at mange har lyttet til anbefalingerne om at forsøge at tilrettelægge deres rejse, så de undgår myldretiden – så mange tak til passagererne for at hjælpe, siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet.

Han fortsætter:

- Vi vil sammen med vores passagerer fortsat arbejde på at forhindre, at vi står for tæt i metroen, og vi forventer, at frafaldet af passagerer vil stige i de næste dage.

- Vi har udvidet vores myldretid til tidsrummet fra klokken 6-20, og det giver forhåbentlig lidt mere fleksibilitet for mange passagerer, så de fortsat kan få hverdagen til at hænge sammen.

Metroselskabet registrerede omkring 38.000 passagerer i på metroens linjer i tidsrummet klokken 07-09.

Her er Metroselskabets tre initiativer for at forhindre smittespredning:

På metroens hjemmeside har selskabet oprettet en artikel med titlen 'Sådan håndterer vi Coronavirus', hvor du kan læse mere om Metroselskabets tiltag for at forhindre smittespredning.

Bliv klogere på, hvordan metroen, DSB og Movia forholder sig til de ændrede retningslinjer i videoen herunder:

Trafikselskaber forholder sig til de seneste coronaretningslinjer.