Parkeringsplagede bilister ramt af nye udfordringer - filmselskab lægger beslag på p-pladser

De hårdt prøvede bilister på Østerbro i København har fået endnu en udfordring at slås med i disse dage.

Man skal have god tålmodighed, når man skal finde en parkeringsplads på Østerbro.

- Det er kaos, meget kort sagt, siger Karin Jørgensen, der bor i bydelen.

Med 10.350 parkeringslicenser på Indre Østerbro til kun 9.918 offentlige parkeringspladser, er der rift om steder at stille bilen.

- Det er så grelt nogle gange, at man ikke gider at tage ud af København, fordi man ikke gider at bruge en halv time på at skulle finde en parkeringsplads, siger Karin Jørgensen til TV 2 Lorry.

Og i disse dage er det faktisk endnu sværere end normalt.

quote De beboere, der ikke kan finde en parkeringsplads, skal være førsteprioritet.

Jakob Næsager (K), medlem af miljø- og teknikudvalget i Københavns Kommune

 Københavns Kommune har nemlig givet et produktionsselskab lov til at spærre en stor del af parkeringspladserne i området i tre dage.

Mandag har bilisterne skulle undvære ekstra parkeringspladser i området omkring Kastelsvej, fordi et reklamefirma skulle tage billeder inde i en lejlighed.

- Det må simpelthen koordineres i forhold til, hvilke tidspunkter man gør det - dels om det skal være i aften- eller dagtimerne - men også om det er projekter på veje, altaner eller bygninger. Det behøver jo ikke at ske på samme tid, siger Karin Jørgensen.

Førsteprioritet til beboere

De Konservatives kandidat til borgmesterposten i Københavns Kommune, Jakob Næsager, er også utilfreds med parkeringsforholdene.

- De beboere, der ikke kan finde en parkeringsplads, skal være førsteprioritet. Så må filmoptagelser, containere, beboelsesvogne og andre ting komme i anden række, siger han til TV 2 Lorry.

Samtidig er han enig i Karin Jørgensens kritik af den manglende koordinering.

- Kommunen kunne helt klar blive bedre, ikke mindst når der er tale om stilladser for der er man nødt til at speede arbejdet op, så der ikke er afspærret længere end aller højest nødvendigt, siger Jakob Næsager.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, som er dem, der giver grønt lys, når der skal optages parkeringspladser. Men på grund af efterårsferie har de ikke ønsket at stille op til interview. 

Også Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen har afvist at kommentere på sagen grundet ferie.

I et skriftligt svar skriver forvaltningen:

"Forvaltningen udsteder tilladelse til råden over vejareal med hjemmel i lov om offentlig vej § 80. Det vil sige, at der i sagsbehandlingen tages udgangspunkt i, at der ikke er noget trafiksikkerhedsmæssigt eller vejteknisk til hinder for, at tilladelsen kan gives".

39 pladser optaget

Ifølge Jesper Ray Manly, der er producent, er det vigtigt for hans branche, at det er muligt at få sådanne tilladelser af kommunen.

- Det betyder, at vi kan komme i gang tidligt, og tid er kostbar. I vores branche der tæller hvert minut, siger han til TV 2 Lorry.

Og derfor er han da også glad for samarbejdet med Københavns kommune.

- Ud af 20 ansøgninger, der får jeg 19 igennem, siger Jesper Ray Manly.

Men tilbage står beboerne med frustration. 

Mandag kunne Karin Jørgensen tælle 39 pladser, som af den ene eller anden grund var optaget af andet end biler.

Derfor har hun en klar besked til kommunen.

- Der et problem, og I er nødt til at at gøre noget ved det. I er nødt til at gå i dialog. Og så selvfølgelig få noget koordinering, så vi ikke mangler alle de her parkeringspladser på samme tid, siger Karin Jørgensen.