Park får kunstlandskab: Selvlysende skatepark lyser op i mørket

Milliondonationer fra fonde har gjort det muligt at skaffe international kunstner, der skal udforme et selvlysende vartegn i Kulbaneparken i Valby.

Den koreanske kunstner Koo Jeong A har gjort det til en slags signatur at skabe selvlysende skateparker rundt omkring i verden. Her ses et af hans værker, en skatepark i en skulpturpark i Frankrig. Foto: Francois Lichtle - L'Escaut architectures

Skatepark om dagen. Lysinstallation om natten. Skulptur og kunstværk døgnet rundt.

Kulbaneparken i Valby går en selvlysende fremtid i møde, når den i fremtiden skal huse et såkaldt rekreativt kunstlandskab af den koreanske kunstner Koo Jeong A.

I en pressemeddelelse skriver Københavns Kommune, at milliondonationer fra Realdania og A.P. Møller Fonden har gjort det muligt at hyre Koo Jeong A til at skabe et landskab, der skal fungere som både skatebane og vartegn.

- Jeg er rigtig glad for de flotte donationer fra A.P. Møller Fonden og Realdania. De giver os mulighed for at skabe liv i parken og tryghed for beboere ved Kulbaneparken, og samtidig vil kunstlandskabet blive et vartegn og en attraktion, der også vil tiltrække andre københavnere til en i dag lidt overset bydel, udtaler teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Læs også Kunstværker pryder gavle i Nordvest - se dem her

Selvlysende skulpturer er noget, Koo Jeong A også har skabt i byrum i andre europæiske storbyer.

I Liverpool, Bruxelles, Sao Paolo og Genova kan man således også finde en selvlysende skatepark, mens den franske skulpturpark île de Vassivière o

gså huser et af koreanerens værker.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Her ses et andet af Koo Jeong A's værker. En funklende, indendørs skatepark ved den nylige Milano  Triennale. Foto: Miguel Medina/AFP/Ritzau Scanpix

Skal skabe lys og liv i mørk del af park

Ideen til projektet er født i et samarbejde mellem en kunstkurator og den lokale områdefornyelse. Kunstlandskabet er endnu ikke tegnet færdigt, men Koo Jeong A har tidligere besøgt parken for at hente inspiration fra parkens bakkede terræn.

Håbet er, at kunstværket med sin dobbeltfunktionen som skaterbane og skulptur og fluorescerende funklen vil bidrage med lys og liv i en mørk del af parken.

- Kulbanekvarteret har længe talt om et vartegn. Nu er vi så heldige, at et vartegn samtidigt kan forene et stort lokalt ønske om skatefunktioner og et stort ønske om kunst i kvarteret, siger Inge Grønlund, formand for styregruppen for Områdefornyelsen Kulbanekvarteret.

Læs også Oldtiden møder science fiction: Kørende kunstværk mellem pendlere i 9A

- Kunstlandskabet kan blive et skønt samlingssted på tværs af generationer og interesser. Et sted, hvor finkultur og streetkultur mødes. Stort hjerteligt tak til fonde og politikere.

Teknik- og Miljøudvalget godkendte på sit møde den 2. december modtagelsen af donationerne fra de to fonde.

Til foråret skal Borgerrepræsentationen finde såkaldt anlægsmåltal, der sikrer, at projektet kan realiseres inden for det kommunale anlægsloft i 2021.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?