På trods af corona-nedlukning skaber museum igen overskud

De strenge corona-restriktioner ramte også Statens Naturhistoriskes Museum i 2021. Alligevel har det endnu engang haft mange besøgende.

I fire måneder af 2021 måtte de lukke og låse dørene for besøgende.

Alligevel har besøgende i så høj grad strømmet til Statens Naturhistoriske Museum, at museet for tredje år i træk kan se frem til et flot overskud.

I år forventer museet, der dækker over Botanisk Have, Zoologisk Museum og Geologisk Museum, et overskud på cirka to millioner kroner, hvilket er næsten det dobbelte af sidste års overskud på 1,1 millioner.

quote Vi mærker et stort behov for seriøs viden om de udfordringer, vi står overfor med klimaforandringer, bæredygtighed og tab af biodiversitet

Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske museum

Grunden til det forventede overskud skal findes i besøgstallet som, på trods af fire måneders corona-nedlukning, i slutningen af november lyder på 252.308 besøgende. Til sammenligning var der sidste år 272.871 besøgende gennem tælleapparaterne.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Oversigt over de forskellige museer, der tilsammen udgør Statens Naturhistoriske Museum. Foto: Satens Naturhistoriske Museum
Oversigt over de forskellige museer, der tilsammen udgør Statens Naturhistoriske Museum. Foto: Satens Naturhistoriske Museum

Museet kan kun gisne om, hvor mange besøgende de ville have haft, hvis der ikke havde været restriktioner.

Men til gengæld giver direktør Peter C. Kjærgaard et bud på, hvorfor museerne formår at tiltrække de besøgende:

- Vi mærker et stort behov for seriøs viden om de udfordringer, vi står overfor med klimaforandringer, bæredygtighed og tab af biodiversitet, siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Emner, der fylder meget hos både danske og internationale besøgende, og vi har udviklet et museum, der inviterer til både dialog og fordybelse.

Og pengene kommer kærkomment for museet.

- Et overskud der er vigtigt for at sikre, at museet også fremover med åbningen af den nye museumsbygning har en bæredygtig økonomi. Vi er derfor rigtig stolte af de gode resultater, ikke mindst fordi vi ikke har modtaget nogle former for kompensation under de lange nedlukninger, siger Peter C. Kjærgaard. 

I over 50 år har museumsgæster med hang til forhistoriske dyr kunne gå og beundre de mange knogler, der er fundet gennem årene på Zoologisk Museum på Østerbro i København. Snart flytter museet. Se eller gense indslaget nedenfor.

Kort nyt