Opsigtsvækkende syn på Christianshavn: Vandet er giftiggrønt

Neongrønt vand vækker opsigt og undren på Christianshavn - igen. Men nu har det en ny årsag.

- Er der nogen, der har et bud på det her?

- Er det kølervæske?

- Hvad er det, der sker med vandet?

Beboere på Christianshavn har undret sig de seneste dage. For vandet i en af kanalerne er nærmest selvlysende grønt. Ikke bare algegrønt, men helt vildt opsigtsvækkende grønt og det med en farvetone, der får folk til at frygte både kemikalier og giftudslip. Men heldigvis er der ikke tale om en miljøkatastrofe.

- Der skete et brud på et fjernvarmerør på Bohlendachsvej på Holmen engang midt i sidste uge. Det bliver repareret tirsdag, og det har ikke kunnet lade sig gøre før på grund af frosten. Men der er tilsat grøn farve i fjernvarmevandet, så vi kan finde utætheder, fortæller pressevagt i HOFOR,  Frans Rønnov, til TV 2 Lorry.

Helt ufarligt

HOFOR oplyser på deres hjemmeside, at de løbende tilsætter det grønne farvestof Uranin i vandet. 

Det gør de, så man kan spore utætheder i fjernvarmenettet. Og hvis private forbrugere har utætheder i deres varmtvandsbeholder, bliver det grønne vand  blandet med drikkevandet - som så bliver grønt. Dermed får man grønt vand i hanen, og man kan risikere at vasketøjet bliver grønt. Men den grønne farve kan let vaskes ud igen - og er, skriver HOFOR, ganske ufarlig.

 - Det grønne sporstof hedder Uranin og er helt ufarligt i de små mængder, som vi tilsætter til fjernvarmenettet. Det kan altså hverken gøre skade på mennesker, dyr eller installationer. Vi har afdækket risici ved brugen af sporstoffet, sikret tilladelse fra Embedslægen, indhentet erfaringer fra andre forsyninger og fået testet og analyseret sporstoffet, hedder det på forsyningsselskabets hjemmeside.

Flere grunde til grønt vand

Bruddet på fjernvarmeledningen kommer kun få dage efter en anden episode med grønt vand på Christianshavn.

Her undrede lokale beboere sig over grønt vand i Christianshavns Kanal. Da TV 2 Lorry undersøgte sagen, fandt vi ud af, at der her var tale om kalk, der blev blandet i vandet i forbindelse med byggeriet på Papirøen. Det kan du læse om her:

I forbindelse med bruddet på fjernvarmerøret på Bohlendachsvej oplyser HOFOR i øvrigt, at det ikke er så stort, at det har påvirket fjernvarmeforsyningen i området.

Flere har undret sig over det grønne vand. Her er det Lene Rødbro, der har taget et billede af vandet.
Flere har undret sig over det grønne vand. Her er det Lene Rødbro, der har taget et billede af vandet.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik