Oprørte beboere: Nej tak til flere socialt udsatte

Københavns Kommunes planer om containerboliger til socialt udsatte unge på et grønt område på i Emdrup vækker både store protester og stor forståelse blandt naboerne.

Argumenterne blandt beboerne i Emdrup er mange. 

Et indgreb på naturen, mikroklimaet og det rige dyreliv. Frygten for ravage, kriminalitet og graffiti. 

Københavns Kommune har i forvejen anvisningsret til hver tredje lejlighed i den lange række af ejendomme med socialt boligbyggeri i området. Og nu vil den placere mellem 12 og 16 containerboliger til socialt udsatte unge på det grønne område, som mange af naboerne kalder et elsket grønt åndehul.

Københavns Kommune har planer om at placere containerboliger til unge socialt udsatte på et grønt område i Emdrup. Foto: TV 2 Lorry
Københavns Kommune har planer om at placere containerboliger til unge socialt udsatte på et grønt område i Emdrup. Foto: TV 2 Lorry

- Det er meget vigtigt for os at sige, at vi ikke er menneskefjendske - og vi ønsker af hele vores hjerte at hjælpe. Men parken er det åndehul, som vi i hele Emdrup bruger til at spille bold i, lege i, gå tur med vores hunde i og møde vores naboer i, siger formanden for AAB´s afdeling 34, Linda Firlings, som ligesom en lang række andre beboere i området er uforstående over for planerne.

- Området løfter i forvejen et stort socialt ansvar. Der bor i forvejen mange socialt udsatte, og det må være muligt at finde en mere egnet placering, siger Linda Firlings, som frygter, at de 12 til 16 containerboliger bare er de første af en lang række, som bliver placeret i området ved siden af Emdrup Sø, som grænser op til Tuborgvej og Emdrupvej.

quote - Jeg forventer da, at det vil vise en bred skepsis hos borgerne. Hvad det er for nogle unge mennesker. Larm, støj, kriminalitet. Det er sådannne ting, jeg er sikker på går igennem hovederne på dem, som bor i det her lokalområde.

Formand for Bispebjerg Lokaludvalg, Alex Heick

"Hvad er det for nogle unge mennesker?"

Bestyrelsen for Arbejdernes Andelsboligforenings afdeling 34 har sendt et brev til Københavns Kommune med en lang række argumenter, som skal bremse projektet med at placere de socialt udsatte unge på området.

Argumenter som reduceret livskvalitet, risiko for udslettelse af de mere end 300 år gamle lindetræer på den lille allé og det grønne områdes helt eget mikroklima med flagermus, trækfugle og andet dyreliv.

I Bispebjerg Lokaludvalg er der også forskellige meninger om sagen, som fortsat er i høring. Lokaludvalget har med et elektronisk borgerpanel spurgt cirka 5000 borgere i området om deres mening. 

- Jeg forventer da, at det vil vise en bred skepsis hos borgerne. Hvad er det for nogle unge mennesker? Larm, støj, kriminalitet? Det er sådanne ting, jeg er sikker på går igennem hovederne på dem, som bor i det her lokalområde, siger formanden for udvalget, Alex Heick.

Skræmmekampagne i gang

Der er dog også beboere, som er anderledes positivt indstillet over for udsigten til at få de socialt udsatte unge som naboer. To af dem er Nanna Grindsted og veninden Victoria Oldal, som også er naboer til det grønne område.

quote - Det ligger mig virkelig meget på sinde at tale for de her mennesker, fordi jeg selv har stået i en situation, hvor det kunne have været mig, der kunne have flyttet ind i en midlertidig containerbolig.

- Nanna Grindsted, nabo til de kommende containerboliger

- Det ligger mig virkelig meget på sinde at tale for de her mennesker, fordi jeg selv har stået i en situation, hvor det kunne have været mig, der kunne have flyttet ind i en midlertidig containerbolig - hvis jeg ikke havde haft det netværk, jeg har haft, siger Nanna Grindsted, som ligesom veninden Victoria Oldal mener, at der er en skræmmekampagne i gang:

Victoria Oldal mener, der er en skræmmekampagne i gang i lokalområdet.
Victoria Oldal mener, der er en skræmmekampagne i gang i lokalområdet.

- Jeg synes, det er utroligt vigtigt at hjælpe folk, som kommer fra ydersiderne af samfundet - hjælpe dem ind i det igen, siger Victoria Oldal.

Københavns Kommune vil placere containerboliger til socialt udsatte på et grønt område. En lang række beboere føler sig tromlet ned og frataget deres grønne åndehul.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere