OPLEV: Fra softwareingeniør til søde sager

En række uforudsete hændelser gjorde, at softwareingeniør Sebastian Petrescu selv måtte trække i forklædet og lære at lave éclairs.

I den velduftende kælderbutik i Grønnegade ligger de smukke håndlavede franske delikatesser på snorlige rækker, og bag disken finder man Sebastian Petrescu. 

Han laver selv alle éclairs fra bunden.

Det var dog aldrig meningen, at den 40-årige softwareingeniør skulle have været drivkraften i kagebutikken Queens Delight i København. Men det blev han. 

 - Ingen af planerne blev som forventet, hverken i forhold til forretningen eller familien, siger han og trækker på smilebåndet.

En éclair består af en luftig vandbakkelsesdej, som er fyldt med en creme og pyntet på toppen - her ses varianterne 'sour cherry' og 'pistachio' hos Queens Delight.
En éclair består af en luftig vandbakkelsesdej, som er fyldt med en creme og pyntet på toppen - her ses varianterne 'sour cherry' og 'pistachio' hos Queens Delight.
Foto: Sascha Yang - TV2 Kosmopol

Han er uddannet softwareingeniør og har som iværksætter beskæftiget sig med tech startups i mange år.

En fremtid i et andet land

Sebastian Petrescu og hans kone Raisa kommer oprindeligt fra Rumænien. De blev gift i 2018 og da snakken faldt på fremtid og børn, blev de enige om at finde et andet land at slå sig ned i.

De rejste meget blandt andet til Santa Barbara i Californien, men de endte med at slå sig ned i København.

- Det var det mest børnevenlige valg, forklarer Sebastian. 

De ville åbne en butik og Sebastians kone skulle stå for den daglige drift og produktionen af kagerne. Sebastians søster boede også i København, og skulle også være en del af forretningen.

Intet blev som planlagt

Det hele var egentlig planlagt, men så flyttede søsteren til udlandet, og den dag indskuddet til butikslokalerne skulle betales, fandt Sebastian og hans kone ud af, at hun var gravid.

Det var ikke fordi, de ikke ønskede børn, det var bare virkelig dårlig timing midt i åbningen af den nye butik.

- Min kone gik lidt i panik, og spurgte: Kan vi overhovedet gennemføre det? Og jeg sagde til hende: Nu er vi kommet så langt, det skal nok gå, vi får det til at fungere, siger han.

En traditionel éclair er med vaniliecreme og chokolade på toppen. Sebastian Petrescu udvikler selv sine smagsvarianter og han laver blandt andet også éclairs med hasselnødder og saltet karamel.
En traditionel éclair er med vaniliecreme og chokolade på toppen. Sebastian Petrescu udvikler selv sine smagsvarianter og han laver blandt andet også éclairs med hasselnødder og saltet karamel.
Foto: Sascha Yang - TV2 Kosmopol

Det betød, at Sebastian Petrescus rolle ændrede sig fra at skulle stå for hjemmesiden og papirarbejdet, til selv at trække i forklædet og lære det hele fra bunden.

- Jeg startede fra nul, i begyndelsen fulgte jeg bare opskrifterne, men nu udvikler jeg mine egne opskrifter.

I øjeblikket har han to kager med saltet karamel, han har forsøgt at tage den ene ud af sortimentet, men så protesterede flere af stamkunderne. 

Svær start og lange dage

Butikken åbnede i sommeren 2019, og det blev en hård start med minimal indtjening de første par måneder.

Dog viste sebatian Petrescus it-fortid sig faktisk ganske nyttig på visse områder.

-Jeg fik meget hurtigt hjemmesiden og online-salget af kagerne op at køre.

Hans tidligere arbejde gav ham også en ret god forståelse for, hvordan googles ranking-system fungerer, og han er i øjeblikket i gang med at udvikle en app.

Og så kom Corona

Butikken havde eksisteret i lidt over et halvt år, da Corona-krisen kom bragende.

- Vi overvejede at lukke butikken, fortæller Sebastian Petrescu.

Men så hørte han om hjælpepakkerne til de erhvervsdrivende. Han sendte en ansøgning, og til sin store overraskelse fik han bevilliget økonomisk hjælp.

- For første gang i mit liv bor jeg et sted, hvor jeg føler at staten vil hjælpe mig. Det er jeg meget imponeret over, siger han.

Sebastian Petrescus arbejdsuge er stadig på mellem 80 og 90 timer.

Han vidste godt, at det ikke ville blive nemt, men han fortæller, at han ser forretningen som et lille frugttræ.

- Det er ikke træets skyld, at det ikke giver masser af frugt det første år. Det skal første vokse sig stort, og det går langsomt, siger han til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorrys program OPLEV har i denne uge besøgt Queens Delight, du kan se programmet her:  

Vi tester formen på den udendørs Power Fitness Bane i Hedeland, vi går på opdagelse i en nedlagt militærkaserne, der nu hedder Auderød Naturlejr, og vi smager på franske delikatesser med mascarponecreme, chokolade, creamcheese og hasselnødder hos Queens Delight i København.\n
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik