Omtale hjalp - men nødherberg mangler stadig frivillige

Nødherberg håber på lidt flere tilmeldinger fra frivillige, så natlukninger kan undgås.

01:57

Nødherberget Grace, der holder til i Kingos Kirke på Nørrebro i København mangler lige nu frivillige nattevagter for at kunne holde åbent for overnatning til hjemløse her i vintermånederne. Torsdag sendte vi dette indslag om problemerne.

Nødherberget Grace, der hører under Blå Kors, mangler frivillige nattevagter. Og situationen er så grel, at der er reel risiko for, at herberget ikke kan holde åbent om natten på hverdage, fordi der ganske enkelt ikke er frivillige nok til at sikre den nødvendige natbemanding.

Torsdag omtalte TV 2 Lorry nødherbergets udfordringer, og det gav en del tilmeldinger, fortæller Sofie Weinreich Engell, der er leder af Grace København.

Læs også Nødherberg mangler frivillige - har måttet holde lukket flere nætter

- Vi har fået omkring 25 tilmeldinger siden i går. De er fordelt på mails, telefonopkald og beskeder på Facebook. Men jeg har endnu ikke det endelig overblik over, hvor mange, der har tilmeldt sig vagter, og jeg er ikke sikker på, at vi kan fylde skemaet ud, siger hun.

Sofie Weinreich Engell opfordrer de folk, der har kontaktet Grace med tilsagn om, at de gerne vil hjælpe til, også at tilmelde sig egentlige vagter, så hun kan få det nødvendige overblik.

- Det er ret stressende for os ikke at kunne sige til folk, om vi har åbent. Og hvis man bare vil tage en enkelt vagt hveranden uge, så hænger det sammen, forklarer hun.

Læs også Hjemløse mangler 200 herbergspladser i hovedstadsområdet

Problemet er, at brandmyndighederne forlanger, at der skal være to nattevagter på arbejde, og så mange tilmeldinger har Grace ikke. Derfor er det usikkert, om Grace kan holde åbent om natten fra mandag i næste uge. Denne weekend er der dog frivillige nok til at holde åbent.

- Vi fortsætter kun indtil marts - derefter er der ikke midler til at fortsætte, siger hun.

Hvis nattelukningerne bliver en realitet, skal de hjemløse forlade stedet klokken 22, når Grace lukker.

Ifølge Sofie Weinreich Engell har hjemløse foreløbig taget den truende situation pænt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik