Omdiskuteret motorløb spærrer veje i København i flere dage

Det vil give forsinkelser i trafikken for bilister i retning mod København, når Copenhagen Historic Grand Prix skal afvikles i august.

Når Copenhagen Historic Grand Prix for 20. gang brænder gummi og giver de gamle biler gas på banen i København, betyder det samtidig forsinkelser i trafikken for de pendlere, der hver dag kører ad Hillerødmotorvejen og Frederikssundsvejstunnelen ind mod hovedstaden.

Banen til motorløbet består nemlig af en række veje, der bliver afspærret over flere dage til formålet.

I en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet står det klart, at Frederikssundsvejstunnelen i retning mod byen bliver spærret fra fredag den 6. august klokken 11 til og med den 9. august klokken 5 om morgenen.

Trafikken ud af byen bliver ikke berørt på denne strækning.

Samtidig afvikles grandprixet på Borups Allé, Hulgårdsvej, Hvidkildevej, Bellahøjvej og Frederikssundsvej.

Her er ruten, som bilerne ved Copenhagen Historic Grand Prix vil køre i starten af august.
Her er ruten, som bilerne ved Copenhagen Historic Grand Prix vil køre i starten af august.


- Arrangementet falder sammen med den sidste ferie-hjemrejsetrafik og kan medføre noget kødannelse ind mod byen, oplyser Vejdirektoratet.

  • Op til 25 minutters forsinkelse fredag den 6. august mellem klokken 11.00 og 18.00
  • Op til 20 minutters forsinkelse lørdag den 7. august og søndag den 8. august, skriver Vejdirektoratet.


Forsøger at afbøde problemet

Der vil blive opsat oplysningstavler på motorvejsnettet mod København for at oplyse om, at Hillerødmotorvejen, som bliver til Hareskovvej, vil blive spærret ved Ballehøj i retning mod hovedstaden.

Her vil trafikanter også få at vide, at de skal benytte alternative ruter, oplyser Vejdirektoratet.

Som en sidste krølle på halen har Vejdirektoratet forfattet to gode råd til de trafikanter, der alligevel bevæger sig mod København i de omtalte dage:

  • Hvis du skal ind mod byen under arrangementet via Hareskovvej, skal du afsætte længere tid til din køretur. Risikoen for kø er størst fredag den 6. august mellem kl. 11:00 til 18:00, hvor det kan tage op til 25 minutter. Der forventes yderligere en rejsetidsforlængelse op til 20 minutter lørdag den 7. august og søndag den 8. august pga. ferietrafik.

  • Har du brug for at køre ind mod byen, så søg aktuel trafikinformation, inden du kører afsted, så du kan planlægge din tur og vælge den bedste rute. Tjek den aktuelle situation på kortet på trafikinfo.dk og anvend evt. alternative ruter på turen ind mod København. Når du er ude at køre, så lyt fx til P4 Trafiks meldinger i radioen for information om akutte hændelser, der kan give yderligere forsinkelser.


Motorløb afholdes i år trods corona

Det historiske motorløb vil finde sted den 6. til 8. august, hvor weekenden starter med en parade af danske europa- og verdensmestre i motorsport, som kører fra Bellahøj til Københavns Rådhus for at få rådhuspandekager.

I år har det historiske grandprix desuden en verdenspremiere på programmet, når banen samtidig lægger asfalt til afholdelsen af et elektrisk motorløb i klassen Pure ETCR.

Her vil et internationalt felt af racerkørere i serien Electric Touring Car Racing køre om kap på rundstrækningen i eldrevne biler som en del af en større løbsserie på tværs af flere lande.

Desuden har arrangørerne bag forsøgt at mindske støjgenerne mod naboerne mest muligt ved at bygge en ny lydmur:

- Vi har for at mindske de støjgener, der måtte være, bygget en ny lydmur i år, som er med til at sænke lydniveauet væsentligt for naboerne. Det er sket i samarbejde med vores kollegaer i Aarhus, som har samme udfordringer, fortalte Jac Nellemann, der er tidligere racerkører og bagmand bag grandprixet i maj måned til TV 2 Lorry.