Om natten fylder selvmordstankerne: BørneTelefonen mangler 300 frivillige

Børnetelefonen har nu været døgnåben i et år, og de kan i den grad mærke, at flere børn og unge har det svært. Der er faktisk så mange børn, der ringer ind for at få hjælp, at de hos BørneTelefonen har svært ved at følge med.

Siden 1987 har børn med problemer, udfordringer eller ondt sjælen kunnet ringe til BørneTelefonen og få gratis og anonym rådgivning.

Men ikke før sidste år, har det været muligt for børnene at ringe i de sene aften- og nattetimer.

En mulighed der har vist sig at være rigtig god brug for. For de nyeste tal viser, at der har været 6.425 samtaler på BørneTelefonen om natten mellem kl. 23 og 07.

- Det viser først og fremmest, at der er et stort behov for en døgnåben linje. Vi har haft dobbelt så mange opkald, som vi havde regnet med og vi har også været nødt til at øge bemandingen. Og vi kan også se, at det er nogle ret tunge samtaler der kommer ind, forklarer Rasmus Kjeldahl, der er direktør for Børns Vilkår, der står for BørneTelefonen.

Har du selvmordstanker?

Har du det lige nu svært og har brug for en at tale med, kan du kontakte BørneTelefonen døgnet rundt på tlf: 116 111.

Er du voksen, kan du kontakte Livslinjen på tlf: 70 201 201.
De har åbent alle årets dage fra kl. 11-05.

- Det er samtaler om alvorlige psykiske problemer, men også selvmordstanker og ensomhed. Det er ting, som har en tendens til at fylde rigtig meget om natten, fortæller Rasmus Kjeldahl.

Det har krævet en oprustning af frivillige rådgivere, efter BørneTelefonen nu har døgnåbent. Men der mangler stadig omkring 200-300 frivillige på landsplan, hvis børnenes opkald skal besvares inden for rimelig tid.

quote Det er samtaler om alvorlige psykiske problemer, men også selvmordstanker og ensomhed.

Rasmus Kjeldahl, direktør, Børns Vilkår

Derudover efterlyser Børns Vilkår en national handlingsplan for unge og deres mistrivsel, der er steget ifølge Den Nationale Sundhedsprofil.

Med andre ord vil Børns Vilkår have politisk handling nu.

- Den skal indeholde blandt andet en større, tidlig indsats. Sådan at vi kan sætte ind allerede, når børn bliver født og der hvor det for nogen allerede går galt, det kan være noget omkring familien. Der skal være handling omkring daginstitutioner. Det bliver talt rigtig meget om normeringer, men det handler også om kompetencer hos personalet, slår direktøren for Børns Vilkår fast.

Vi har torsdag spurgt Socialdemokratiet, om partiet vil arbejde for en National Handlingsplan på området.

Men den fungerende sundhedsminister Magnus Heunicke har ikke kunnet deltage i et interview.

Hos SF og Pia Olsen Dyhr har man tidligere foreslået at lave et nyt ministerium, der skal løse udfordringerne med stigende mistrivsel blandt børn og unge.

Det punkt har partiet også med i de nuværende regeringsforhandlinger, oplyser SF i dag, torsdag, til os.

quote Lad mig sige det sådan, at jeg vil blive rigtig, rigtig ked af det, hvis det her ikke kommer til at fylde i regeringsgrundlaget.

Rasmus Kjeldahl, direktør, Børns Vilkår

Men hos Børnetelefonen presser man fortsat på, selv om partierne holdet tæt omkring, hvordan børnenes udfordringer konkret skal løses i fremtiden.

Tror du på, at der kommer en nationalhandlingsplan på det her område, når den kommende regering bliver præsenteret?

- Lad mig sige det sådan, at jeg vil blive rigtig, rigtig ked af det, hvis det her ikke kommer til at fylde i regeringsgrundlaget, for så synes jeg faktisk, at man svigter børn og unge, afrunder Rasmus Kjeldahl.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jernbanecaféen

Dødsgløgg, pynt og pakkekalendere: Her er guiden til fem jule-værtshuse, du skal besøge

ukraine

Det begyndte med en tøjindsamling, men blev til et helt særligt dansk-ukrainsk fællesskab

julebanko Hannah-Sophia

Hannah-Sophia holder julebanko for at samle ind til udsatte familier

Snorre (2)

Snorre har hjulpet hjemløse siden han var 15 år: Nu indsamler han julegaver


København


Forsiden lige nu

Se flere