Olsen Banden-parfume skal sikre indsamling til statue af Egon, Benny og Kjeld

En større indsamling til en bronzestatue af Olsen Banden har det seneste år været i gang, men indsamlingen er endnu ikke nået i mål. Det har fået initiativtageren til at tænke ud af boksen.

Jeg har en plan. Sådan lyder den velkendte sætning fra Egon Olsen, der var hjernen bag Olsen Bandens mange kup.

Og nu har den velkendte sætning fået nyt liv, da initiativtageren bag bronzestatuen af Olsen Banden, Henrik Hansen, også har fået en plan.

Henrik Hansen arbejder lige nu på højtryk for at finde økonomisk støtte til et projekt, der skal hylde Olsen Bandes hovedpersoner. Hans projekt består af en stor bronzestatue af Olsen Banden, der skal stå i Valby.

I et forsøg på at få økonomisk støtte er Henrik Hansen i gang med at lancere en ny parfume, der skal være indbegrebet af Olsen Banden. Parfumen skal hedde Olsen Banden Banditten, og Henrik Hansen lover, at parfumen bliver en kvalitetsparfume. 

Æsken til parfumen vil have et billede af Egon Olsen udenpå, så man ikke er i tvivl om, at det er en ægte Olsen Banden parfume, man har købt. Parfumen vil koste et sted mellem 800-1.000 kroner. 

Bronzestatuen er allerede godt i gang med at blive lavet, hvor kunstner Thor Larsen er i gang med at lægge sidste hånd på Keld fra Olsen Banden.
Bronzestatuen er allerede godt i gang med at blive lavet, hvor kunstner Thor Larsen er i gang med at lægge sidste hånd på Keld fra Olsen Banden.
Foto: Thor Larsen

Der mangler kun at blive givet ét sidste grønt lys fra Nordisk Film, før produktionen af parfumen bliver sat i værk. 

Udover det arbejder han også på at skabe gipsmasker af de tre hovedpersoner, Egon, Benny og Keld fra Olsen Banden, som folk kan købe for at støtte projektet. Pengene, der bliver tjent ind, skal gå ubeskåret til indsamlingen af bronzestatuen, oplyser Henrik Hansen til TV 2 Lorry.

Det mangler før indsamlingen er i mål

Målet for indsamlingen er 1,7 millioner kroner, og indtil videre har Henrik Hansen indsamlet 270.000 kroner på ét år. Der er stadig langt igen, før Henrik Hansen er i mål, men indtil videre er den første del af statuen færdig – nemlig en statuette af Kjeld. 

Henrik Hansen pointer, at det er en lang kamp, men han er alligevel optimistisk.

- Olsen Banden har givet så mange folk så meget, og derfor har jeg kastede mig over det her projekt. De projekter, som jeg går i gang med, det starter ved, at det er nogle, der har gjort noget godt, siger han.

Projektet om bronzestatuen har mødt stor opbakning fra både Nordisk Film og den danske-, tyske- og norske fanklub af Olsen Banden.

På skitsen kan det ses, hvordan bronzestatuen af Olsen Banden vil se ud, når den finder vej til Tingstedet i Valby.
På skitsen kan det ses, hvordan bronzestatuen af Olsen Banden vil se ud, når den finder vej til Tingstedet i Valby.
Foto: Henrik Hansen

Kommunens tilladelse gav håb 

Henrik Hansen har tidligere taget kontakt til Københavns Kommune og bedt om en tilladelse til at opføre bronzestatuen af Olsen Banden. Der er seks partier i kommunen, der har stemt ja til Henrik Hansen forslag, og derfor er der et politisk flertal – hvilket betyder at tilladelsen er i hus.  

- Jeg er optimistisk omkring det, og jeg bliver ved med at søge fonde, der skal støtte med penge, så det kan lade sig gøre, siger han.

Henrik Hansen oplyser, at han måtte prøve nogle andre muligheder, så han fik indsamlingen i mål.

- Vi har søgt omkring 20 fonde, men vi har fået afslag på mange, så derfor måtte jeg finde på noget andet, siger han.  

Henrik Hansen har tidligere sikret Frederiksberg en statue af den kendte skuespiller Dirch Passer. Der tog det fem år fra indsamlingensstart til statuen blev præsenteret. 

Det er også muligt at støtte indsamlingen på anden vis:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Zoologisk Have

Trods grønt lys: Zoologisk Have og andre kulturoplevelser åbner ikke mandag

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere