Nyt nattelivsudkast: S vil indføre "genefri" zoner i Indre By

Politikerne i København er enige om, at det oprindelige udkast til en ny restaurations- og nattelivsplan for København lagde op til alt for stramme regler.

Et mildest talt omdiskuteret udkast til en ny restaurations- og nattelivsplan, der indebar at lukke barer efter midnat, blev i sidste måned skrottet.

I den oprindelige plan ville man som udgangspunkt ikke give nye alkoholbevillinger i tidsrummet fra klokken 24.00 til klokken 05.00 om morgenen. Det skulle gælde for alle ugens dage i et stort område af det indre København.

Samtidigt skulle de eksisterende bevillinger ikke fornys - heller ikke ved overtagelser.

Man lagde desuden op til, at kommunen skulle undersøge muligheden for at indføre såkaldte opholdsfrie zoner i bestemte tidsrum, hvor man altså ikke måtte gøre ophold i områder, hvor beboere oplever mange gener af nattelivet.

- Den plan, der var lagt frem var sådan set at lukke nattelivet stille og roligt over en årrække, siger Jonas Bjørn Jensen (S), kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune fredag.

Nu kommer blandt andet Socialdemokratiet med et nyt udspil, hvori de ønsker at gøre op med begge dele:

- Jeg synes, det er meget voldsomt at begynde at snakke om opholdsforbud i en by som København. Det, at der skal være steder, hvor man simpelthen ikke må opholde sig, strider mod den frihed og det liv - og den måde, vi gerne vil lave by på i København, siger Jonas Bjørn Jensen.

Udspillet er langt fra ambitiøst nok, mener formanden for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann, der ønsker flere konkrete værktøjer til at forhindre generne fra nattelivet.
Udspillet er langt fra ambitiøst nok, mener formanden for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann, der ønsker flere konkrete værktøjer til at forhindre generne fra nattelivet.
Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

I stedet foreslår Socialdemokratiet, at man fortsætter med at give nattilladelser og alkoholbevillinger, som man gør det i dag - og så foreslår de såkaldte "genefri zoner", altså områder, hvor man kan give bøder til folk, der larmer eller fester på gaden efter klokken 22.

Desuden vil de lave et organiseret samarbejde mellem blandt andet beboere, restauratører og festglade unge.

Det udspil møder opbakning hos Kultur- og Fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å), på Københavns Rådhus:

- Jeg er optaget af, at vi finder løsninger på de problemer, der er - om vi gør det på den ene eller den anden måde er sådan set underordnet for mig. Bare vi finder løsninger, siger hun.

Men udspillet er langt fra ambitiøst nok, mener formanden for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann, der ønsker flere konkrete værktøjer til at forhindre generne fra nattelivet:

- Jeg er meget usikker på, hvor meget det vil virke. Ting skal have en chance, men man er også nødt til at vise borgerne, at man faktisk mener det, og der er man nødt til at komme mere effektivt på banen nu, siger han.

Socialdemokratiet holder fast i, at udspillet skal prøves af - og partiet er åbne for at bruge andre redskaber, hvis udspillet ikke har den ønskede effekt, men:

- Vi synes sådan set, at det her er en meget dansk, pragmatisk tilgang til problemerne, hvor vi sætter os ned og får dem løst sammen, siger Jonas Bjørn Jensen.

Nattelivsplanen skal diskuteres på et møde i Kultur og Fritidsudvalget på torsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere