Nyt koncept på Nørrebro: Her er der plads til, at 250 kan sove i telt

Inspireret af backpackerrejser i Sydamerika har to hotelfolk åbnet hostellet Urban Camper med plads til 160 teltovernattende på Nørrebro. Flere pladser er på vej.

Urban Camper er navnet på et nyt hostel på ydre Nørrebro, som fra ende til anden er inspireret af et jungletema.

Indenfor sover de op til 160 overnattende, som primært er unge rygsækrejsende fra udlandet - det foregår i store brandsikrede jungletelte.

quote At sove i telte indenfor er ikke set før i hotelbranchen, men det er sjovt og uhøjtideligt og bringer folk sammen

Sigurd Mejlstrøm, hosteludvikler

Det skriver arkitektfirmaet Plan1 Cobblestone Architects.

- Vi fik ideen til konceptet efter flere rejser rundt omkring i Sydamerika. At sove i telte indenfor er ikke set før i hotelbranchen, men det er sjovt og uhøjtideligt og bringer folk sammen. Det oplevede vi på vores rejser i Sydamerika, og det er blevet endnu vigtigere for de unge i dag. Konceptet må gerne være anderledes, så længe det er rent, man har en god seng at sove i, og prisen passer til målgruppen, udtaler Sigurd Mejlstrøm.

Telte er billigere end værelser

Den 29 årige hosteludvikler åbnede Urban Camper sammen med forretningspartner Jakob Stelzig, 32 år. De har begge med mange års erfaring fra hotelbranchen.

- Da vi lærte hinanden at kende på Bella Sky i 2011, begyndte vi hurtigt at lege med tanken om alternative hotelkoncepter og en anden måde at gøre tingene på. I 2016 besluttede vi endeligt at åbne vores eget hostel. Vi har ikke nogen pengemænd i ryggen, og derfor har dette koncept også passet fint i forhold til vores afgrænsede budget. Telte er alt andet lige billigere at opføre end værelser, siger Sigurd Mejlstrøm.

Lokalerne fremstod i begyndelsen i rå, afskrællet beton, og byggeriet måttet tænkes helt fra bunden. De to iværksættere har selv udviklet designet med afsæt i deres rejser til Sydamerika. Senere koblede de Plan1 Cobblestone Architects på byggeprojektet.

Indretning afspejler junglen

Arkitektfirmaet har udviklet udbudsmaterialet for de i alt 1.800 kvadratmeter og realiseret de to iværksætteres visioner, så det nye hostel havde de rette funktioner og levede op til reglerne for brandsikring, vand og el.

- Herudover har det været vigtigt for os at sikre, at bygningen i sin konstruktion og design intuitivt afspejler jungle og natur samt værdier som fællesskab, varme og bæredygtighed. Kombinationen af disse ting er central for målgruppen. Det er det, kunderne køber ind til, siger Adem Akgül, ansvarlig rådgiver hos Plan1 Cobblestone Architects.

Urban Camper udvider med yderligere 90 sengepladser frem til 1. maj 2020, så det samlede antal senge rammer 250.

Gæsterne, der især er unge europæere i alderen 25-35 år, kan vælge mellem fællestelte med fire sengepladser, enkelttelte eller dobbelttelte med en dobbeltseng. Og så ellers overnatte i den sydamerikanske jungle, derude et sted på Nørrebro.

Selve interiøret og udformningen af jungle-designet i Urban Camper er kreeret af en argentinskfødt arkitekt ved navn Romina Prados, som har base i USA.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere