Nyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

Foruden det nye sted undersøger Region Hovedstadens Akutberedskab yderligere testmuligheder i både indre by, på Amager og i sommerlandet,

Onsdag den 12. maj klokken 12 åbner et nyt hurtigtestcenter midt i København på Frue Plads med en kapacitet på 7.000 daglige test. 

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Det nye testcenter er etableret i samarbejde mellem regionens Akutberedskab, Københavns Kommune og den private leverandør Copenhagen Medical.

- Placeringen i indre by tager både hensyn til den kommende turistsæson, arbejdspladser, uddannelsessteder og forretningslivet, siger Kirstine Vestergård Nielsen, vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab med ansvar for test.

Foruden det nye sted på Frue Plads undersøger Region Hovedstadens Akutberedskab yderligere testmuligheder i både indre by, på Amager og i sommerlandet, hvor der vil komme en del turister ligesom sidste sommer.

Testmulighed ved Bella Center forsvinder

Så sent som i torsdags meddelte Copenhagen Medical, at man lukker sit hurtigtestcenter i Bella Centeret for i stedet se på helt nye lokationer til teststedet.

quote Placeringen i indre by tager både hensyn til den kommende turistsæson, arbejdspladser, uddannelsessteder og forretningslivet.

Kirstine Vestergård Nielsen, vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab

Det sker efter vedvarende trafikgener og naboklager, og at Region Hovedstadens Akutberedskab derfor bad Copenhagen Medical om at lukke drive-in sporet i Bella Centeret.

Hurtigtestcenteret i Bella Centeret lukker søndag eftermiddag den 16. maj. I mellemtiden skal der hurtigst muligt etableres et nyt teststed på Amager.

Drive-in testcentret ved Bella Center i Ørestad giver store trafikale problemer i området. Borgerne i området føler sig fanget, sidder i timelange køer og oplever støjen fra de mange biler, der skal til testcentret – døgnet rundt vel at mærke.