Nyt byggeri i København tager form

De nye ungdomsboliger skal ligge tæt ved flere uddannelsesinstitutioner på Amager.

I en tid, hvor debatten om stigende huslejepriser i København raser, blev der mandag holdt rejsegilde for et nyt byggeri på Rued Langgårds Vej ved IT-Universitetet og Københavns Universitet på Amager.

Bygningen, der kaldes Artillerihuset, skal rumme 125 almene ungdomsboliger og seks familieboliger, og huslejen uden forbrugsafgifter vil ligge på omkring 3.850 kroner for en ungdomsbolig og 5.350 for en familiebolig.

En glad overborgmester hilser de nye boliger velkommen.

- De her 125 almene ungdomsboliger her på Artillerihuset understreger jo bare, hvor vigtigt det er, at vi hele tiden sørger for, at der bliver bygget nogle ungdomsboliger, der er til at betale, siger overborgmester i København Frank Jensen (S)

Flere tagterasser

Bygningen skal efter planen være klar til indflytning i sidste halvdel af 2020, og lejerne får både eget køkken og bad, adgang til fælleslokaler og mulighed for at kunne nyde udsigten fra to tagterasser.

Artillerihuset

Flere ungdomsboliger er på vej

Unge strømmer i disse år til København, og siden 2010 er der kommet mere end 30.000 nye unge mennesker i aldersgruppen 18-29 årtil byen.

Københavns Kommmune har derfor ambitioner om at bygge 1.000 nye ungdomsboliger hvert år de næste tolv år. Den ambition har de arbejdet på de sidste fire år, hvor der er skudt 4.000 nye boliger op i Københavns Kommune. 

De nye ungdomsboliger på Amager er et led i denne ambition. 

- Det er mit ønske, at flere boliger skal være en almen bolig. For vi skal sørge for at få den blandede by, så mennesker med helt almindelige indkomster kan bo i et kvarter, hvor mennesker med høje indkomster også bor, udtaler Frank Jensen. 

Unge og ungdomsboliger

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere