Frygter at miste grønt område: Nye boldbaner deler vandene

Der er dog flere, som er begejstrede for de nye fodboldbaner - blandt andet fodboldklubben Nørrebro United.

På Nørrebro er et par fodboldbaner gået hen og blevet et varmt emne..

Et par kunstgræsbaner, som står til at blive anlagt i Nørrebroparken, deler nemlig vandene.

På den ene side ærgrer mange borgere i bydelen sig over udsigten til at "miste" en del af parken. På den anden side er medlemmerne af den lokale fodboldklub begejstrede over udsigten til flere baner.

Borgerne mener, at de kommende boldbaner vil fratage dem et af de sidste grønne områder, som de har tilbage. Andre er også utilfredse med, at belysningen og larmen fra fodboldbanen kommer til at genere dem.

Mogens Petersen, formand for Nørrebro Lokaludvalg, forklarer, at det er vigtigt for folk på Nørrebro at have nogle grønne områder.

- Vi er bekymrede for, hvor de mennesker, som plejer at sidde på græsplænerne, skal gå hen, hvis de her baner bliver anlagt, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Der er ikke ret mange, der har parceller på Nørrebro, så vi er ret afhængige af at have de her parker, som vi kan bruge.

Lokal fodboldklub jubler

Omvendt mener den lokale fodboldklub, Nørrebro United, at banerne er til stor gavn. Klubben spiller ifølge dem selv en stor rolle for idrætsfælleskabet på Nørrebro.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Aftegning af de kommende fodboldbaner.
Aftegning af de kommende fodboldbaner.
Foto: Nørrebro Lokaludvalg/Facebook

Jesper Langebæk, som er kasserer i Nørrebro United, kan godt se dilemmaet, men mener stadig, at Nørrebroparken er et oplagt valg at placere fodboldbanerne.

- Vi har cirka 500 på venteliste, primært børn og unge, som vi desværre ikke kan tilbyde at deltage i træning, fordi vi mangler faciliteterne. Vi vil gerne kunne tilbyde organiseret idræt til Nørrebros børn og unge, siger han og fortsætter:

- Vi kan godt forstå frustrationen, men fra vores synspunkt er Nørrebroparken et godt sted at placere banen, fordi det ligger tæt på vores klubhus i Husumgade. Hvis vi kan gøre noget for at begrænse lysgener eller støjgener, er vi meget lydhøre.

Politiker: Vigtigt med idræt på Nørrebro

Noget af det, som har frustreret Nørrebro Lokaludvalg, er, at de nyeste tegninger for banerne er større end de tegninger, som borgerne i første omgang blev præsenteret for.

Borgerne står altså derfor til at miste en større del af Nørrebroparken, end de hidtil havde troet.

Jonas Bjørn Jensen (S), medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, kan godt forstå frustrationen, men mener stadig, at det er vigitgt, at der plads til idræt på Nørrebro.

- Jeg forstår godt frustrationen, men vi synes, at placeringen i Nørrebroparken er god, fordi der i forvejen ligger fodboldbaner, så de kan ligge i god forlængelse af dem. Jeg synes det er vigtigt, at der er nogle gode sportsfaciliteter på Nørrebro, siger han til TV 2 Lorry.

Hvor skal de borgere, som normalt solbader på de valgte steder i Nørrebroparken, gå hen og solbade i fremtiden?

- Man kan jo bruge de øvrige grønne arealer, der er på Nørrebro. Og så vil der stadig være grønne områder tilbage i Nørrebroparken, siger Jonas Bjørn Jensen. 

De seneste år har borgerne på Nørrebro fået anlagt fodboldbaner i både Nørrebroparken, Mimersparken og snart også i Hans Tausens Park.

Ifølge Københavns Teknik- og Miljøudvalg kommer banerne til at koste 7 millioner kroner.