Nye akutte containerboliger skyder op i København

30 containerboliger står klar til at give boligløse studerende tag over hovedet de næste par måneder.

Studiestart er lig med boligsøgning.

Sådan er situationen for mange af de nye studerende, der i øjeblikket er ved at forberede sig til at begynde på deres nye studie.

Men det er ikke nemt at finde sig en studiebolig i København, hvor der i øjeblikket er mange om buddet.

Men nu står 30 midlertidige akutboliger til studerende klar ved Gammel Ellebjerg Station i Valby. Boliger, der kan lejes for en uge af gangen.

Én af dem der lejer sig ind i de nybyggede containerboliger er Sebastian Nørgaard, der studerer matematik på Københavns Universitet.

quote Vi havde slet ikke regnet med, hvor meget vi kunne få derind

Sebastian Nørgaard, studerende

- Faktisk blev vi lidt positivt overrasket over, hvor store de var. Vi havde slet ikke regnet med, hvor meget vi kunne få derind. Vi kunne næsten på alle vores ting derind, fortæller han begejstret, og slår fast:

- Vi er faktisk meget glade for, hvor godt det er.

Pilotprojekt

Han bakkes op af Christian Sørensen, der læser jura.

- Med den aftale vi så, at det ville koste så lidt, og at man kunne bo her på ugebasis. Det lød næsten for godt til at være sandt.

De studerende kan leje et værelse til 850 kroner per uge, og der er stadig tomme værelser, lyder det fra Studenterhuset, der står for udlejningen.

Sammen med Københavns Kommune står de bag tilbuddet til de studerende om et midlertidigt tag over hovedet i forbindelse med studiestart.

Boligerne opsættes i år som et pilotprojekt, herefter vil Københavns Kommune evaluere projektet og behovet for midlertidige akutboliger fremover.

Foreløbigt skal akutboligerne være her i tre måneder.

Kort nyt.