Ny stor festival klar til hovedstaden: Kom med til øl-uge

Den danske bryggerkultur har mange år på bagen, og årligt kommer nye bryggerier til. Nu bliver der for første gang nogensinde afholdt en decideret dansk ølfestival.

Var det noget med et 'tap takeover' på den lokale bar, en fornem øl-middag i byen, en omgang øl-yoga, ølsmagning med brygmesteren eller et særdeles velsmagende foredrag om øllets udvikling igennem tiden?

Hvis ovenstående lyder interessant, er du helt sikkert interesseret i den nye hovedstadsfestival, der til foråret bliver afholdt for første gang nogensinde. 

Copenhagen Beer Week er navnet - og som navnet og event-beskrivelserne antyder, er der tale om en festival med fokus på øl.

- Der findes i forvejen arrangementer, som hædrer øllen, men det er i form af messer og lignende, hvor bryggerierne inviteres til at være med og sælge prudukter. Vi ønsker at favne langt bredere og udbrede det generelle kendskab til øl, siger Christian Thomsen, der er projektleder hos Food Organisation of Denmark, FOOD, som står bag Copenhagen Beer Week, til TV 2 Lorry.

Eksplosiv udvikling skal udbrede kendskabet

FOOD er en non-profit organisation, der arbejder for at udvikle Danmark som madland - og på samme måde nu ønsker at få udbredt kendskabet til dansk øl og dets historie.

- Tanken med Copenhagen Beer Week er blandt andet at give en belysning af øl på det kulturelle område gennem Danmarkshistorien, men også at give plads til både kunst og det gastronomiske aspekt, siger Christian Thomsen og tilføjer:

- Øllet har ikke kunne følge med på de danske spiseborde rent gastronomisk, hvor det udelukkende har handlet om vin. Det ønsker vi med fetivalen at få ændret på, så øl kan få en mere fremtrædende rolle.

I år 2000 var der under 20 danske bryggerier, mens der i dag er mere end 200 - og til Copenhagen Beer Week i 2020 i København vil 35 forskellige danske bryggerier være med.

- Hvis vi kan vi være med til at skabe gode oplevelser for de mange nørdede ølgæster og alle dem, der vil på opdagelse i øllets verden, så har vi opnået det, vi gerne vil med Copenhagen Beer Week, siger Philip Hulgaard, der er grundlægger og daglig leder af et af landets yngste bryggerier, ÅBEN.

Artiklen fortsætter under billedet.

Festivalen håber, at øl til maden bliver mere udbredt. Øllen på billedet er fra Nørrebro Bryghus.
Festivalen håber, at øl til maden bliver mere udbredt. Øllen på billedet er fra Nørrebro Bryghus.
Foto: Copenhagen Beer Week

- Vi håber, at vi sammen med alle de andre gode danske bryggerier kan være med til at starte endnu en god øl-tradition i Danmark og dermed udbrede kendskabet til dansk øl både i Danmark og internationalt, siger han.

Som en del af Copenhagen Beer Week afholder det kendte københavnske bryggeri Mikkeller sin Mikkeller Beer Celebration Copenhagen i Øksnehallen, hvor de hippeste bryggerier fra hele verden er med.

- Langt størstedelen af vores normale gæster er udlændinge, der kommer til København for at deltage. Men mange københavnere aner slet ikke, at der finder så stor en international øl-begivenhed sted. Derfor vil vi gerne være med til at skabe en øl-festival for hele København med Copenhagen Beer Week, siger Mikkel Borg Bjergsø, der er grundlægger og administrerende direktør i Mikkeller og en af idémændene bag Copenhagen Beer Week.

Først helt klar til foråret

Programmet for selve ølfestivalen bliver først lanceret løbende i marts og april, men allerede nu er planerne, at man i samarbejde med Nationalmuseet vil lave live events, der skal belyse øllets historie i Danmark. Også gallerier, laboratorier og andre institutioner vil blive inddraget.

- Øllet har fortjent en hel uge med fokus på dets betydning, siger projektleder hos FOOD Christian Thomsen.

Derudover vil en række af kendte ambassadører få til ansvar at udbrede kendskabet - her i blandt foredragsholder Carsten Berthelsen, der for mange er kendt fra Natholdets julekalender om øl. Et emne, han har skrevet intet mindre end ti bøger om.

Copenhagen Beer Week finder sted den 2. – 9. maj i København. Fra den 8 – 9. maj indtager festivalen Israels Plads med en lang række af store og små danske bryggerier. 

Her vil en lang række bryggerier præsentere og sælge deres produkter til nysgerrige og tørstige gæster, der også kan se frem til et varieret udvalg af lækker mad samt et underholdende scene-program med plads til både musik, samtaler, debatter og meget mere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere