Ny skole indviet på Rigshospitalet: Lærere klar til at undervise på flere sprog

Danmarks største hospital, Rigshospitalet, indviede mandag sin nye skole for indlagte børn og deres raske søskende. Skolen samler tre tidligere afdelinger til én fælles skole.

En ting er, at man kan savne sine venner og familie, hvis man som barn bliver indlagt på hospitalet - men noget helt andet er, at man kan gå glip af mange timers skolegang.

Derfor findes der skoler på landets hospitaler, og mandag indviede man på Rigshospitalet i København en ny stor skole.

Den nye skole samler alle hospitalets tidligere skoleaktiviteter samt alle de tilknyttede skolelærere, der kan undervise på flere forskellige sprog.

Artiklen fortsætter under billedet...

Lone Stisen, leder af skolen på Rigshospitalet.
Lone Stisen, leder af skolen på Rigshospitalet.
Foto: TV 2 Lorry

Skolen på Rigshospitalet er både til danske, færøerske og grønlandske børn, der i nogle tilfælde er nødt til at rejse flere måneder i træk til Danmark for at modtage behandling. På den måde sikrer man sig nu også, at både de indlagte og de medrejse søskende får den bedst mulige skolegang samtidig. 

- Ved at samle vores afdelinger kan vi bedre dele børnene op i grupper efter alder, faglig formåen og faglig aktivitet. Samtidig kan børnene også i langt højere grad end tidligere møde andre børn på samme alder og med samme type af lektier eller faglige udfordringer, siger Lone Stisen, der er er leder af skolen på Rigshospitalet. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Lærerne på Rigshospitalets skole.
Lærerne på Rigshospitalets skole.
Foto: Rigshospitalet

I alt fem danske, færøerske og grønlandske lærere vil dagligt stå klar til at undervise de indlagte børn og deres søskende fra de tre lande i rigsfællesskabet. 

Tre blive til én

Tidligere var der skolestuer tre forskellige steder på Rigshospitalet; skolestuen på 5054, den grønlandske skolestue og skolestuen i forhallen. Men nu er de samlet i en nybygget skole i forhallen.

- Samlingen af både lærerne og skolebørnene i én skole giver rigtig mange fordele. Lærerne får et stærkt fagligt fællesskab. De kan hjælpes ad og bruge hinanden på kryds og tværs i langt højere grad end tidligere, hvor de var tre grupper, der sad i hver deres lille skolestue, siger Lone Stisen.

Artiklen fortsætter under billedet...

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Smittede og syge i senge kan undervises

Den nye skole rummer både et stort og et mindre undervisningslokale, så der er mulighed for at dele børnene op i mindre grupper og tage særlige hensyn - både i forhold til smittefare og ved behovet for rolige omgivelser.

Det vil dog også fortsat være muligt at få undervisning på sengekanten, da lærerne som hidtil fortsat vil gå op på stuen, hvis et indlagt barn ikke har mulighed for at komme ned i skolen. 

Samlingen af alle lærere og skoleaktiviteter er et led i forberedelserne til indflytning i BørneRiget, hvor alle børn vil blive samlet og dermed få større mulighed for at mødes på tværs af alder, sygdom og forløb.