Ny metrolinje til Nordhavn åbner til marts

Et halvt år efter åbningen af Cityringen bliver Nordhavn snart koblet på metronettet i hovedstaden.

Den nye metrolinje, M4, kobler sig på Metro Cityringen på Østerbro. Der kommer to nye stationer til Københavns metronet med den nye metrolinje. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Den nye metrolinje M4 i København åbner lørdag 28. marts.

Det oplyser Metroselskabet i en pressemeddelelse.

Læs også Café var nabo til metro-byggeri: Skifter navn og logo for at lokke metro-kunder i biksen

Linjen kobler Nordhavn til metronettet. Dermed sikres dobbelt så mange afgange mellem Østerport og Københavns Hovedbanegård.

- Metroen har gjort København til en ægte storby. Den bringer os tættere sammen og skaber nye oplevelser for alle.

- Med Nordhavnsmetroen får vi meget mere metro - og det til en helt ny bydel, som før har været svært tilgængelig, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), i pressemeddelelsen.

- Jeg håber, at rigtig mange københavnere og besøgende nu vil tage turen til Nordhavn og nyde de smukke omgivelser.

Læs også Efter en måned: Så mange har kørt med Cityringen

- Samtidig er jeg sikker på, at beboerne får glæde af den nye hotline til resten af byen, siger Frank Jensen.

Åbningen af M4 kommer, et halvt år efter at M3 Cityringen blev tilgængelig for passagerer.

De seneste to uger er M4 blevet koblet sammen med M3 Cityringen. I denne periode har M3 Cityringen været lukket. Natten til mandag, 27. januar, åbner M3 Cityringen igen.

Læs også Nu er Cityringen lukket: Sådan kommer du rundt i byen

Frem mod åbningen skal den nye metrolinje testkøres. Og de nye stationer Nordhavn og Orientkaj skal have "den sidste finish", som Metroselskabet skriver.

Med tilføjelsen af de to stationer kommer det samlede antal metrostationer op på 39.

- Byen bliver bundet sammen på en helt ny måde med M4's åbning, og vi får skabt et mere effektivt kollektivt trafiknet til gavn for passagererne, som vil opleve flere rejsemuligheder, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Læs også Kom med tilbage i tiden: Da København fik sin metro

Se, hvordan den nye linje, M4, kobler sig på Metro Cityringen her:

Med Nordhavns metroen kommer der to nye stationer til Københavns metronet. Foto: Mia Cassens/TV 2 Lorry

Fakta om M4:

 • Metrolinjen M4 kører fra de to nye stationer Orientkaj og Nordhavn via Østerport, Marmorkirken, Kongens Nytorv, Gammel Strand, Rådhuspladsen frem til København H.
   
 • Linjen vil frem til åbningen af Sydhavnsafgreningen i 2024 have i alt disse 8 stationer – herefter udvides linje M4 med yderligere 5 stationer på afgreningen fra Cityringen til Sydhavn.
   
 • Åbningen af M4 betyder, at frekvensen af afgange bliver dobbelt så høj mellem Østerport og København H. I myldretiden vil der på denne strækning være afgang i hver retning hvert halvandet minut.
   
 • M4 forventes at åbne lørdag den 28. marts 2020, såfremt myndighederne har givet den endelige tilladelse til at køre med passagerer på strækningen.
   
 • Med åbningen af M4 får metronettet i København tilføjet de to stationer Orientkaj og Nordhavn, så det samlede antal metrostationer er 39.
   
 • For at sikre en god start på testkørslen på linje M4, blev linje M3 Cityringen lukket fra den 12. januar. M3 Cityringen ventes som planlagt at åbne for passagerer igen natten til mandag den 27. januar.
   
 • De to stationer Nordhavn og Orientkaj vil betjene cirka fem mio. passagerer om året i 2025, og linje M4 ventes desuden at have en positiv effekt på passagertallet på M3, da linjen sikrer dobbelt så mange afgange på strækningen mellem Østerport og København H.

/ritzau/

TV 2 Lorry var med, da den nye metrolinje blev testkørt i sidste uge:

01:10 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik