Ny melding fra politiet: Opsang har ikke virket

Lørdag aften var der gang i festerne i København. En enkelt piratfest tiltrak 300 gæster og blev lukket, og det får nu ledende politidirektør til at skærpe tonen.

Der er fortsat grund til bekymring, når det glæder de unges adfærd i det københavnske natteliv.

Søndag formiddag skærper Københavns Politis ledelse således tonen, da lørdagens opsang ikke har haft den ønskede effekt.

Mange var i byen lørdag aften - og i Nordhavn var 300 samlet til en ulovlig piratfest i en hal.

- Det ser ikke ud til, at opsangen fra politiet har virket synderligt. Vi har haft travlt med at få de unge til at holde afstand.

- Vi har fået anmeldelser om flere piratfester. De fleste kunne vi ikke finde, men i en hal i Nordhavn fandt vi en fest med mindst 300 deltagere, fortæller ledende politiinspektør Peter Dahl til Ritzau.

Vagtchef roste de unge

Søndag morgen fortalte vagtchef Jesper Frandsen fra Københavns Politi ellers til flere medier - heriblandt TV2 - at de unge generelt havde udvist ansvarlighed i bylivet lørdag og natten til søndag.

Men det var tilsyneladende en underdrivelse.

Ledende politiinspektør Peter Dahl, som desuden er chef for beredskabet i Københavns Politi, fastholder, at der er grund til at løfte pegefingeren. Det primære problem er antallet af festende unge.

- Det er fredeligt nok i bylivet forstået på den måde, at de unge lytter til os, når vi henvender os til dem. Vi bruger bare rigtig mange ressourcer på at gå rundt og fortælle dem igen og igen, at de står for tæt.

- Så det er ikke sådan, at de danner en front mod os. Men der er alt for mange mennesker i byen til, at det er muligt at overholde covid-19-reglerne alle steder, siger Peter Dahl til Ritzau.

Natteliv i det indre København lørdag den 12. september.
Natteliv i det indre København lørdag den 12. september.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Arrangør af piratfest sigtet

I København og en række andre kommuner må man samles højst 50 personer. Derfor blev arrangøren af nattens piratfest sigtet for brud på forsamlingsforbuddet.

Derudover blev vedkommende sigtet for ulovlig udskænkning af alkohol.

De enkelte deltagere blev bedt om at forlade stedet, men blev ikke sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet. Det skyldes ifølge politiet, at det er arrangøren, der er ansvarlig for forsamlingen.

Flere beværtninger i København blev natten til søndag i øvrigt sigtet for at holde ulovligt åbent efter midnat.

Derudover påtalte betjente, at der på flere værtshuse var for mange gæster per kvadratmeter eller for mange stående gæster.

Andre steder i landet må restaurationer holde åbent til klokken 02, men på grund af stigende smitte med coronavirus skal beværtninger i 17 hovedstadskommuner samt Odense lukke senest til midnat.