Ny kampagne skal nedbringe småbørns smartphoneforbrug

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københanvs Kommune lancerer kampagne, der skal rådgive forældre i småbørns forbrug af tablets og smartphones.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I hvor mange timer må småbørn sidde med ansigt og sind begravet i skærmen fra en funklende smartphone eller en tablet?

Det er et spørgsmål, der for mange småbørnsforældre anno 2020 kan være svært at svare på. Tablets og smartphones har efterhånden udviklet sig til en naturlig del af hverdagen i de fleste danske familier.

Men nu vil Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune sætte fokus på småbørns digitale sundhed ved at rådgive forældre i gode vaner for børns brug, forbrug og overforbrug af skærme.

En ny informationskampagne skal nemlig hjælpe københavnske familier med at få viden om sunde digitale vaner.

Læs også Skole indfører totalforbud mod mobiltelefoner

Ifølge sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) handler det om at fremme sunde digitale vaner i småbørnsfamilier ved at formidle den viden og de anbefalinger, der er på området. For vi er stadig nybegyndere i en tid, hvor børn bruger tablets og smartphones.

- Nutidens forældre og bedsteforældre er vokset op i en tid, hvor digitale medier enten ikke eksisterede eller var langt mindre udbredte, så erfaringerne er ikke store. Så jeg tror stadig, at mange forældre – ligesom jeg – kommer i tvivl ind imellem, siger Sisse Marie Welling og fortsætter:

- Med den nye informationsindsats vil vi gerne gøre det lettere for forældre at skabe sunde digitale vaner for sig selv og sine børn, udtaler borgmesteren i en pressemeddelelse.

Indsatsen består blandt andet af en pjece med gode råd, som forældre vil få udleveret af sundhedsplejersken, når de får besøg i hjemmet.

Samtidig har kommunen også lanceret hjemmesiden www.skaermtid.kk.dk med de samme gode råd og rapporter på området.

Læs også Skole i Nivå: smartphones og facebook nej tak!

Kampagnematerialet formidler blandt andet retningslinjer fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), som anbefaler, at børn i alderen 0-1 år ikke skal se skærm overhovedet.

Fra 2-4 år er anbefalingen fra WHO, at barnet maksimalt ser én time dagligt.

Vi har samlet kampagnens fem gode råd, som du finder i faktaboksen herunder:

De fem gode råd i kampagnen lyder sådan:

  1. Bestem omfang og indhold
  2. Hav fælles oplevelser med skærmen
  3. Aftal skærmfri tid for hele familien
  4. Leg og bevæg jer
  5. Kom udenfor

 

Kilde: www.skaermtid.kk.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik