Ny festival i København vil byde 30.000 gæster velkommen til sommer

En ny musikfestival ser dagens lys på Amager til sommer, og arrangørene bag håber, at coronapas og kviktest er nøglen til at få den realiseret.

Mens store dele af kulturlivet er i krise og flere festivaler herunder Roskilde Festivalen fortsat ikke ved, om den kan invitere festivalgæster indenfor denne sommer, så ser en ny musikfestival dagens lys.quote Vi vil gerne vise, at vi støtter dem, der ramt. Både dem, der hungrer efter musikken og alle dem, der ikke har været ude at spille i halvandet år.

Jonas Nybro, talsperson for ØreSound Festival

ØreSound Festival har således offentliggjort, at den er klar til at byde op mod 30.000 gæster velkommen på Tiøren på Amager til august.

Det fortæller Jonas Nybro, der er talsperson for festivalen, til TV 2 Lorry.

- Vi mener, at der er brug for kultur, musik og et håb om, at der er noget at se frem til, når alt det her (coronanedlukning, red.) slutter.

- Derfor mener vi, at det er den perfekte timing for os at invitere til festivallen. Både for dem, der gerne vil ud og opleve musik, og de musikere, der har brug for at vide, at der er håb forude.

Vil kickstarte kulturen

Siden coronapandemien ramte Danmark i marts 2020 har en lang række af festivaler og større kulturarrangementer aflyst og udsat begivenheder.

De nuværende restriktioner og den nuværende genåbningsplan har flere gange fået kulturlivet til at kalde på et svar, om hvorvidt de er købt eller solgt i forhold til sommerens arrangementer.

Det får dog ikke den kommende festival til at ryste på hånden.

- Vi tror på, at det er realistisk, at det bliver i år. Derfor vil vi gerne være med til at lancere den i år, så vi kan være med til at kickstarte kulturen, når den åbner op igen.

- Vi vil gerne vise, at vi støtter dem, der ramt. Både dem, der hungrer efter musikken og alle dem, der ikke har været ude at spille i halvandet år, siger Jonas Nybro.

Coronapas og kvicktest

Jonas Nybro vurderer, at coronapas og kviktest bliver løsningen, der skal sikre, at man til sommer kan byde 30.000 gæster ind på Tiøren.

- Det er vores overbevisning, at der kommer til at være en festival. Vi tror på, at der kommer til at være vaccinepas, og at lyntestene er blevet så gode, at vi kan sikre, at sikkerheden er i top på vores festival.

- Men vi ved også godt, at det ikke er os, der bestemmer det, siger han.

Hvis alt går efter planen løber den første udgave af ØreSound Festival af stablen fra den 12 til den 14. august 2021.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

download

Lagde du mærke til noget i luftrummet over København? Sådan så det ud fra ballonskipperens perspektiv

Flodhest

Se billederne: Københavns Zoo har fået en ny beboer

20190816-161950-L-1920x1280we

Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Nordsjællands Veterantog

Veterantog søger hjælp: Corona har punkteret økonomien

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere