Ny bydel på vej: Hvordan skal den udforme sig?

Udviklingen af den nye bydel Jernbanebyen er gået ind i sin næste fase. Aktørerne bag projektet opfordrer derfor borgerne til at komme med deres inputs.

En helt ny bydel kaldet Jernbanebyen er på tegnebrættet i København.

Men spørgsmålet er, hvordan den skal udforme sig?

Det er et spørgsmål, som parterne bag projektet ikke kun stiller sig selv, men også dig.

For som det første skridt i udviklingen af den nye, markante bydel mellem Vesterbro, Kongens Enghave og Teglholmen, opfordres borgere, foreninger og andre interesserede til at give deres besyv med.

quote Vi har muligheden for at skabe noget helt særligt, der ikke kan sammenlignes med andre bydele.

Carsten Rasmussen, direktør, Freja ejendomme

- Vi har vores egne visioner for området, men vi ved, at der er mange borgere, foreninger og ildsjæle, der også har en masse idéer, og nu har man altså chancen for at dele dem med os, siger Søren Beck-Heede i en pressemeddelelse.

Han er administrerende direktør i DSB Ejendomsudvikling, som sammen med Freja ejendomme - som er statens ejendomsselskab - er grundejer af det massive byudviklingsområde.

Den nye bydel er op mod 400.000 kvadratmeter stor.

Jernbanebyen vist med grønt ligger i området omkring banelegemet mod Hovedbanegården.
Jernbanebyen vist med grønt ligger i området omkring banelegemet mod Hovedbanegården.
Foto: Freja Ejendomme

Inputs skal indgå i ny konkurrence

Meningen er, at idéerne skal med videre til næste fase i projektet.

- Idéerne tages med videre i helhedsplankonkurrencen, som vi igangsætter senere i år, så det er en oplagt mulighed for at lade sin stemme blive hørt, siger Søren Beck-Heede.

quote Der er med rette store forventninger til Jernbanebyen, og det kræver ambitiøse planer at indfri disse forventninger.

Carsten Rasmussen, direktør, Freja ejendomme

I denne fase er det arkitektfirmaers tur til at komme på banen, som gennem en konkurrence kan komme med deres idéer til den såkaldte helhedsplan.

Helhedsplanen kommer til at fastlægge de overordnede strukturer og anvendelsesmuligheder for området, hvilket senere vil blive konkretiseret i en eller flere lokalplaner.

Helhedsplanen vil blandt andet muliggøre nyt byggeri og transformation af en del af de eksisterende DSB-bygninger.

Jernbanebyen

Jernbanebyen bliver en selvstændig bydel midt i København omkranset af henholdsvis Vasbygade, Ingerslevsgade og Enghavevej og dækker over cirka 400.000 kvadratmeter.

 

Jernbanebyen kan få op i omegnen af 5.000 boliger og 200.000 kvadratmeter erhverv, detailhandel, institutioner, skole med mere.

 

 

Kilde: DSB Ejendomme

Store ambitioner for gammelt industriområde

Og der er store ambitioner til den nye, moderne bydel, der skal rumme alt fra boliger, erhverv, detailhandel, institutioner, kollektiv trafik og rekreative områder.

- Jernbanebyen er et af Københavns sidste store udviklingsarealer og området har en meget central placering i byen. Vi har muligheden for at skabe noget helt særligt, der ikke kan sammenlignes med andre bydele, siger Carsten Rasmussen, direktør i Freja ejendomme, der håber på mange gode inputs.

- Der er med rette store forventninger til Jernbanebyen, og det kræver ambitiøse planer at indfri disse forventninger og få det hele til at gå op i en højere enhed, siger Carsten Rasmussen.

Som borger kan man sende sine gode idéer frem til den 28. september.

Selve helhedsplankonkurrencen forventes at blive afsluttet i 2021.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik