Nu tilbyder kommunen gratis psykologhjælp til ældre

Et nyt projekt fra Københavns Kommune skal skabe bedre trivsel hos den ældre del af befolkningen.

Der er godt nyt til alle ældre over 65 år i København Kommune. 

Nu kan de kan nemlig få gratis psykologhjælp.

Københavns Kommune har det seneste halvandet år tilbudt psykologhjælp til ældre over 65 år, hvis de i forvejen modtog andre sundhedsydelser af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Men nu er tilbuddet altså til alle, der har behov og bliver visiteret til det, fortæller sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

- Vi gør det, fordi vi ved at mange at vores ældre oplever ensomhed. Og at det at opleve sygdom og ikke at kunne det, man har kunnet før, godt kan betyde, at nogle ældre kan have brug for lidt ekstra hjælp til at få deres livskvalitet tilbage.

- Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at vores ældre er glade og har det godt. Vi ved jo, at når man er glad og har det godt, så lever man længere, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

Vækker glædet

Hos de ældre borgere, som TV 2 Lorry mandag mødte på gaden på Amager, bringer tiltaget da også glæde frem: 

- Det er rart at vide, at der er nogle derude, der kan hjælpe en. Man kan føle sig isoleret, og isolation kan jo føre til angst eller depression, og så er det jo at man skal have noget professionel hjælp, mener Lisbeth Knudsen, som er pensionist og ikke selv har haft brug for psykologhjælp.

Også Hanne Schmidt, der ligeledes er pensionist, mener, at tilltaget er en god idé.  

- Folk med en folkepension har ikke råd til psykologhjælp, så derfor vil det selvfølgelig være en hjælp, siger hun.

Op til otte timers psykologhjælp

Og netop økonomien kan være en af årsagerne til, at ældre mennesker, der har brug for psykologhjælp, ikke rækker ud efter den. 

I Danmark kan man få tilskud på 60 procent af psykologens honorar, men for mange ældre kan det stadig være en uoverskuelig udgift. Og det er den udgift, som Københavns Kommune nu fjerner.

De ældre kan få op til otte timers gratis psykologhjælp, men selvom det måske kan lyde af lidt, så mener Sisse Marie Welling, at kommunen ved at tilbyde otte timer, kan hjælpe så mange som overhovedet muligt.

- Men som regel finder vi en løsning, hvis der er nogen, der har brug for mere, forklarer hun.

I efteråret 2020 blev der afsat 2.650.000 kroner årligt til projektet. Mens der i 2021 er afsat yderlige 3.300.000 kroner. Der er kapacitet til 475 forløb om året på Center for Mental Sundhed eller i eget hjem.

Sten Kruse-Blinkenberg er chef for Center for Mental Sundhed. Han fortæller til TV 2 Lorry, at man allerede nu kan se resultater af tiltaget.

- Forventningen er, at vi øger borgernes trivsel. Og det kan vi allerede nu se på vores resultater, at vi gør. Vi undersøger nøje, om de får det ud af det, som vi gerne vil have. Og det gør de, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik