Nu slås dørene op til eksklusiv T.rex-udstilling: "Det bliver ikke større"

Udstillingen 'Dinosaurernes Konge' åbner fredag på Naturhistorisk Museum.

01:17

Hør mere om udstillingen i dette indslag. Video: TV 2 Lorry

Efter flere måneders coronanedluking kan Naturhistorisk Museum i København fredag endelig byde gæsterne velkommen til deres mest eksklusive udstilling nogensinde.

Udstillingen 'Dinosaurernes Konge' byder på et af verdens mest velbevarede skeletter af den mere end 60 millioner år gamle Tyrannosaurus rex - også kendt som T-rex.

- Alt det, som vi bygger vores viden på, det er herinde. Det bliver ikke større, og det bliver ikke flottere end det her. Det gør det simpelthen ikke, siger Peter C. Kjærgaard, der er direktør på Naturhistorisk Museum, til TV 2 Lorry.

Læs også Nu kan du se dinosaurkonge på dansk jord

Med en højde på knap fire meter og en længde på 12 meter venter der publikum en unik oplevelse af et af verdens mest sjældne skeletter af klodens mest frygtindgydende rovdyr.

- Selvom der er denne her afstand på 66 millioner mennesker mellem os og dinosauerne, så kan man stadigvæk mærke, at her står man over for den ultimative dræber, siger Peter C. Kjærgaard.

Fundet i USA for ti år siden

Det imponerende T-rex-skelet blev fundet for ti år siden i delstaten Montana i USA, og det står til dagligt udstillet på et museum i Berlin.

Læs også Danmark får sin første dinosaur

Men fra den 19. juni er det første gang nogensinde, at sådan et skelet kan opleves i Danmark.

- Vi står overfor det største rovdyr, der nogensinde har levet på planeten. Og det mærker man i maven, ligeså snart, man kommer ind i rummet. Man føler sig som byttet. Det sidder simpelthen instinktivt i os, Peter C. Kjærgaard

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?