Nu slås dørene op til eksklusiv T.rex-udstilling: "Det bliver ikke større"

Udstillingen 'Dinosaurernes Konge' åbner fredag på Naturhistorisk Museum.

Efter flere måneders coronanedluking kan Naturhistorisk Museum i København fredag endelig byde gæsterne velkommen til deres mest eksklusive udstilling nogensinde.

Udstillingen 'Dinosaurernes Konge' byder på et af verdens mest velbevarede skeletter af den mere end 60 millioner år gamle Tyrannosaurus rex - også kendt som T-rex.

- Alt det, som vi bygger vores viden på, det er herinde. Det bliver ikke større, og det bliver ikke flottere end det her. Det gør det simpelthen ikke, siger Peter C. Kjærgaard, der er direktør på Naturhistorisk Museum, til TV 2 Lorry.

Med en højde på knap fire meter og en længde på 12 meter venter der publikum en unik oplevelse af et af verdens mest sjældne skeletter af klodens mest frygtindgydende rovdyr.

- Selvom der er denne her afstand på 66 millioner mennesker mellem os og dinosauerne, så kan man stadigvæk mærke, at her står man over for den ultimative dræber, siger Peter C. Kjærgaard.

Fundet i USA for ti år siden

Det imponerende T-rex-skelet blev fundet for ti år siden i delstaten Montana i USA, og det står til dagligt udstillet på et museum i Berlin.

Men fra den 19. juni er det første gang nogensinde, at sådan et skelet kan opleves i Danmark.

- Vi står overfor det største rovdyr, der nogensinde har levet på planeten. Og det mærker man i maven, ligeså snart, man kommer ind i rummet. Man føler sig som byttet. Det sidder simpelthen instinktivt i os, Peter C. Kjærgaard

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Zoologisk Have

Trods grønt lys: Zoologisk Have og andre kulturoplevelser åbner ikke mandag

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere