Nu skal nedlukket Istedgade gøres færdig - og det skal borgerne hjælpe med

Københavns Kommune vil indrage borgerne, når den sidste del af Istedgade på Vesterbro skal laves færdig.

Enghave Plads i februar måned. Her vil der blive opstillet infostandere, hvor borgere kan komme med ønsker til, hvordan Istedgade skal se ud. Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix

Sidste del af Istedgade skal gøres færdig, og her ønsker Københavns Kommune Vesterbros borgeres hjælp. 

Det drejer sig om strækningen fra Flensborggade til Enghavevej, der mangler at blive færdiggjort, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Rent praktisk kan borgere de næste par uger blive mødt af infostander på Enghave Plads med et link til et spørgeskema, hvor det er muligt at komme med forslag til, hvordan det pågældende område skal udformes.

Læs også Metrohegn fjernet: Nu er det nye Enghave Plads åbnet

Omdannelsen af Istedgade har været i gang siden 2010, og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ser frem til, at det bliver muligt at cykle hele vejen igennem en mere sikker og bedre gade, der kobler sig til den nye Enghave Plads og Enghaveparken.

I adskillige år var området omkring Enghave Plads og Istedgade omdannet til en byggeplads under metrobyggeriet. Her et foto fra 2018. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

- Hele projektet om at gøre Istedgade mere sikker for cyklister og fodgængere og bedre for den lokale handel er sket på grundlag af solid borgerinddragelse, siger Ninna Hedeager Olsen og fortsætter:

- Den sidste etape kommer til at køre efter samme opskrift, for på den måde er vi sikre på at skabe en gade, som vesterbroerne kan være tilfredse med.

Læs også Enghaveparken er endelig tilbage på Vesterbro – nu med skybrudssikring

Enghave Plads i 2011. Foto: Bjarke Bo Olsen/Ritzau Scanpix

I den sidste etape af projektet er der blandt andet mulighed for at få bump på kørebanen, cykelstier i begge sider på strækningen fra Flensborggade til Enghavevej, bredere fortove og bedre gadebelysning. 

Den nye Istedgade forventes at være færdig i løbet af 2022. Projektet vil ikke få konsekvenser for træer, bilparkering og cykelparkering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik