Nu reagerer Christiansborg på afsløringer af diskrimination: "Tag alkoholbevillingen fra dem"

Flere politikere på Christiansborg foreslår nu, at man skal kunne tage alkoholbevillingen fra steder, der diskriminerer. Dårlig idé, lyder det dog fra Konservative, der mener, lovgivningen er fin, som den er.

Bevæbnet med skjult kamera kunne TV 2 Lorry onsdag afsløre, hvordan der foregår åbenlys diskrimination i det københavnske natteliv

Det har nu fået en række politikere på Christiansborg til at kræve handling. Og de er villige til at gå langt for at gøre op med den ulige behandling.

Det fortæller Lars Aslan Rasmussen, der er ligestillingsordfører for Socialdemokratiet.

- Hvis der er tale om natklubber og diskoteker, der åbenlyst diskriminerer på baggrund af hudfarve, så må det have den konsekvens, at man mister sin spiritusbevilling, siger han til TV 2 Lorry.

Det forslag bakkes op Frie Grønnes, Sikandar Siddique.

- Jeg er ikke overrasket over, at der foregår diskrimination. Men det kalder på, at vi fra politisk side sætter hårdt ind mod racisme og diskrimination, siger han.

Hvordan skal det løse problemet med diskrimination? 

- Ved at tage deres alkoholbevilling. Så tager man også deres forretningsgrundlag. Og det, tror jeg på, vil gøre, at restauratørerne vil tænke sig om en ekstra gang.

quote Hvis der er tale om natklubber og diskoteker, der åbenlyst diskriminerer på baggrund af hudfarve, så må det have den konsekvens, at man mister sin spiritusbevilling

Lars Aslan, ligestillingsordfører for Socialdemokratiet

Afvist

Forslagene kommer efter, vi onsdag kunne fortælle om 25-årige Besim Abdulji, der gang på gang oplever at blive afvist på natklubber og diskoteker på grund af sin hudfarve.

- Jeg har oplevet det meste. Jeg har oplevet alt fra, at folk siger ”Du ser for hård ud” til ”Det bliver ikke i aften” og så bare til slet ikke at komme ind nogen steder, sagde han til TV 2 Lorry.

Konservative: Alle problemer kan fra politisk side ikke løses

Alligevel er det ikke alle, der ønsker at gøre noget ved problemet. Ifølge Konservatives ligestillingsordfører, Birgitte Bergman, er det nemlig ikke alle problemstillinger, man fra politisk side kan løse.

- Vi har jo noget overordnet lovgivning på det her område. Den mener jeg, er god nok, siger hun til TV 2 Lorry på baggrund af afsløringerne.