Nu kan du stige på de gule havnebusser i Københavns Havn fra to nye steder

Movia åbner nu to af de tre nye stoppesteder på en revideret rute for de eldrevne havnebusser. Samtidig indsættes yderlige to af slagsen i den daglige drift.

Fra søndag bliver det muligt for københavnere at stige ombord på de gule, eldrevne havnebusser ved to nye stoppersteder langs Københavns Havn.

Movia oplyser i en pressemeddelelse, at stoppestederne med navnene Islands Brygge Syd og Enghave Brygge tages i brug for at gøre det lettere for beboerne mellem Bryggebroen og Slusebroen ved Sjællandsbroen at benytte offentlig transport via vandvejen.

Stoppestederne ligger nær nye bykvarterer, hvor der for tiden bliver bygget mange nye boliger, men hvor det fortsat halter en smule med forbindelserne til den kollektive trafik.

- Vi har hele tiden et mål om at styrke den offentlige transport i København. Derfor er jeg glad for, at vi giver københavnerne endnu en grøn genvej over vandet med to nye stoppesteder, som kan binde vores by endnu bedre sammen, siger overborgmester i Københavns Kommune Sophie Hæstorp Andersen (S).

Til april vil havnebusruten også dække Nordhavn, når et nyt stoppested ved Orientkaj åbner.

Indsætter to nye havnebusser

Især Islands Brygge Syd forventer Movia bliver et populært stoppested. Anløbet ligger nemlig meget tæt på indgangene til Amager Fælled, der er et yndet udflugtsmål for mange københavnere.

Samtidig oplyser Movia, at der i samme forbindelse tages yderligere to havnebusser i brug, så der de to ruter 991 og 992 går fra at have fem til syv havnebusser.

- Vi glæder os til sammen med Københavns Kommune at åbne for endnu mere betjening af den sydlige del af Københavns Havn, og give vores passagerer mulighed for at opleve byen på begge sider af havnen. Samtidig er vi glade for at indsætte to ekstra elhavnebusser, der hverken støjer eller udleder CO2, NOx eller partikler, når de sejler, udtaler Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen.

Artiklen fortsætter efter kortet...

Havnebusserne sejler på hverdage i tidsrummet fra klokken 07 til klokken 22 med afgang hver halve time.

Havnebusserne 991 og 992