Nu indtager madfestival København - her er fem ting, du kan opleve

Fredag begynder madfestivalen Copenhagen Cooking, der giver dig mulighed for at opleve maden med alle dine sanser.

Siden 2004 har madfestivalen Copenhagen Cooking været en årlig tilbagevendende begivenhed i København, der gennem årene har vokset sig til at være landets største.

Sidste år spændte coronapandemien ben, men nu er festivalen atter tilbage, når Copenhagen Cooking begynder fredag.

- Vi prøver at vise alt det, som byen kan på madsiden og hylder samtidig alt det, som maden og den københavnske madscene giver os, siger Nikolaj Buchardt, der er kommunikationschef for Copenhagen Cooking. 

Festivalen begynder fredag aften, hvor 950 mennesker har købt billet til årets høstfest og langbordsmiddag, som bliver afholdt på Frederiksberg Allé.

Men har du ikke fået billet til det traditionsrige arrangement, så er der fortsat mulighed for, at du kan deltage i madfesten.

De næste ni dage afholder festivalen nemlig mere end 100 arrangementer, der byder på alt fra fællesspisning og gourmetmad til workshops og debatter.

- Der er seriøst noget for enhver smag, pengepung og alder. Vi prøver at bestræbe os på, at alle kan være med.

- Det er en blanding af gratis arrangementer og nogle, hvor man skal betale. Det er klart, hvis man skal spise en del, så afspejler det sig også i prisen. Men festivalpladsen er åben, og alle kan komme derind og være med, siger Nikolaj Buchardt.

I faktaboksen nedenfor har vi samlet fem bud på ting, som du kan opleve under Copenhagen Cooking (artiklen fortstætter efter faktaboksen).

Fem nedslag i programmet

  • Det økologiske bønnemøde: Trine Krebs og Francis Cardenau indkalder til bønnemøde for at gøre os klogere på, hvordan og hvad vi kan få ud af bæglfrugter, hvis vi tilbereder dem rigtigt. Arrangementet foregår onsdag den 25. august klokken 17.00 til 18.00


  • Hyldest til hotdoggen: I år fejrer pølsevognen 100 år og på Copenhagen Cooking bliver den runde fødselsdag fejret med hotdogs i mange afskygninger. Torsdag den 26. august kan du smage på en hotdog-menu med fire forskellige hotdogs: En almindelig -, en grøn -, en dessert- og en eksperimenterende hotdog.


  • En hyldest til madpakken: I Københavns eneste fredede kælderrestaurant, Café & Ølhalle 1899, kan du fredag den 27. august både smage og blive klogere på madpakkens kulturhistorie, når der er madforedrag i kælderen.


  • Smørrebrødets dag: Et tilbageværende event, der hylder den danske ret. I år er temaet bæredygtighed og der må derfor kun serveres smørrebrød med fisk eller grønt på. Lørdag den 28. august 2021 


  • Årets ret: Her kan man ikke smage, men se med, når nogle af landets bedste kokke tilbereder og præsenterer deres bedste retter, som en række udvalgte madanmeldere skal bedømme og rangere. Det foregår på festivalpladsen på Israels Plads søndag den 29. august.

Mere end mætte maver

Israels Plads kommer til at danne rammen om festivalpladsen, hvor man både kan opleve hot-dogs i utraditionelle versioner og en hyldest til smørrebrødet.

Derudover vil der være arrangementer over hel byen, hvor man kan smage, se, høre og føle sig gennem mad i alle afskygninger.

- Hvis man bare vil opleve og smage, så kan man det. Men man kan også få noget ind mellem ørene, fordi der også er blandt andet debatter og workshops. Man kan både lytte, smage og deltage.

Derudover spiller det sociale aspekt ifølge kommunikationschefen også en stor rolle for festivalen. 

- Det med at spise sammen er mere end at få noget mad i maven. Det handler også om at være sammen om noget - hvilket er noget, som vi har savnet det sidste halvlandet år.

- Det sociale afspekt af mad er utrolig vigtigt, og det er noget, som vi dyrker. Det er smagsoplevelse, et stykke kultur og et samlingspunkt. Man er sammen om et godt måltid, noget socialt og et tema. 

I klippet nedenfor kan du se et tidligere indslag, hvor TV 2 Lorry besøger Copenhagen Cooking.

Direkte fra Copenhagen Cooking, der åbnede i dag
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik