Nu fortsætter arbejdet med ny badestrand i København

Valbyparkens nye strand er nået til næste fase i anlægsarbejdet, og området vil derfor være afspærret henover sommeren. Stranden forventes at være færdig næste år.

Fra maj til august vil stranden blive spærret af, mens anlægsarbejdet står på. Foto: Københavns Kommune

Sidste sommer blev første fase afsluttet, da den stejle skråning med sten, som før adskilte Valbyparken og vandet i Kalveboderne, blev erstattet af en 120 meter lang sandstrand. Foto: Københavns Kommune

1 af 2

Arbejdet med at anlægge en ny strand i Valbyparken går nu ind i sin anden fase.

Sidste sommer blev første fase afsluttet, da den stejle skråning med sten, som før adskilte Valbyparken og vandet i Kalveboderne, blev erstattet af en 120 meter lang sandstrand.

Men selvom stranden umiddelbart ser færdig ud, må de badelystne gæster dog væbne sig med tålmodighed, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også Vamos a la playa: Kommune vil bygge luksuriøst strandhus med sauna og café

Siden september sidste år har det været muligt at benytte stranden til ophold og aktiviteter på land, men henover sommeren fra maj til august vil stranden blive spærret af, mens anlægsarbejdet står på.

Der vil stadig være en midlertidig sti til cyklister og gående, så man kan passere anlægsarbejdet. Foto: Københavns Kommune

På trods af, at stedet kommer til at være en byggegrund, så vil der dog stadig være en midlertidig sti til cyklister og gående, så man kan passere anlægsarbejdet.

Næste fase påbegyndes den 4. maj, og når arbejdet genoptages, vil der blandt andet blive etableret en støttemur i beton mellem stranden og parken. Derudover vil der blive anlagt en opholdstrappe i granit mellem grusstien og sandstranden.

Badestranden forventes færdig i 2021

Når kommunen til august er færdig med fase to, vil der gå næsten et år, før tredje og sidste fase sættes i gang. I den periode vil det igen være muligt at besøge Valbyparkens nye sandstrand.

Dog forventer Teknik- og Miljøforvaltningen tidligst, at vandet vil være rent nok til badning i løbet af 2021.

Læs også Strandgæster skal samle skrald i indkøbskurve

Den nuværende vandkvalitet skyldes, at der ofte kommer spildevandsbakterier fra Damhussøen og Gåsebækrenden, som kan være sundhedsskadelige. Der arbejdes på at reducere spildevandspåvirkningen, men det undersøges stadig, om der er brug for flere tiltag for at opnå en tilstrækkelig god badevandskvalitet, oplyser Københavns Kommune.

Fakta om ny badestrand i Valbyparken

 • Det er R98 Fonden, der har doneret 27 mio. kroner til opførelsen af badestranden.
   
 • Området har tidligere været en industrilosseplads, og derfor bestod den første fase i anlægsarbejdet i at rense den forurenede jord. Efterfølgende blev der fyldt op med sand og udlagt nyt græs op til stranden.
   
 • Anlægsarbejdets tredje og sidste fase kan først opstarte i foråret 2021, da Kalveboderne er et Natura 2000-område, som er et netværk af naturbeskyttede områder i EU. Det betyder, at der kun må arbejdes i perioden maj til august for at beskytte det sårbare fugleliv i Kalveboderne.
   
 • Teknik- og Miljøforvaltningen har fået en dispensation fra Fredningsnævnet, samt en dispensation fra Kystdirektoratet til en ændring af kystlinjen og til de nye anlæg tæt på strandbredden.
   
 • Det er endnu ikke muligt at guide københavnerne om gode og dårlige badedage på stranden i Valbyparken, da stranden ikke er en godkendt badezone. Det frarådes også at lade hunde bade i vandet pga. bakterierne.

 

Kilde: Københavns Kommune

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik