Nu fortsætter arbejdet med ny badestrand i København

Valbyparkens nye strand er nået til næste fase i anlægsarbejdet, og området vil derfor være afspærret henover sommeren. Stranden forventes at være færdig næste år.

Arbejdet med at anlægge en ny strand i Valbyparken går nu ind i sin anden fase.

Sidste sommer blev første fase afsluttet, da den stejle skråning med sten, som før adskilte Valbyparken og vandet i Kalveboderne, blev erstattet af en 120 meter lang sandstrand.

Men selvom stranden umiddelbart ser færdig ud, må de badelystne gæster dog væbne sig med tålmodighed, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Siden september sidste år har det været muligt at benytte stranden til ophold og aktiviteter på land, men henover sommeren fra maj til august vil stranden blive spærret af, mens anlægsarbejdet står på.

Der vil stadig være en midlertidig sti til cyklister og gående, så man kan passere anlægsarbejdet.
Der vil stadig være en midlertidig sti til cyklister og gående, så man kan passere anlægsarbejdet.
Foto: Københavns Kommune

På trods af, at stedet kommer til at være en byggegrund, så vil der dog stadig være en midlertidig sti til cyklister og gående, så man kan passere anlægsarbejdet.

Næste fase påbegyndes den 4. maj, og når arbejdet genoptages, vil der blandt andet blive etableret en støttemur i beton mellem stranden og parken. Derudover vil der blive anlagt en opholdstrappe i granit mellem grusstien og sandstranden.

Badestranden forventes færdig i 2021

Når kommunen til august er færdig med fase to, vil der gå næsten et år, før tredje og sidste fase sættes i gang. I den periode vil det igen være muligt at besøge Valbyparkens nye sandstrand.

Dog forventer Teknik- og Miljøforvaltningen tidligst, at vandet vil være rent nok til badning i løbet af 2021.

Den nuværende vandkvalitet skyldes, at der ofte kommer spildevandsbakterier fra Damhussøen og Gåsebækrenden, som kan være sundhedsskadelige. Der arbejdes på at reducere spildevandspåvirkningen, men det undersøges stadig, om der er brug for flere tiltag for at opnå en tilstrækkelig god badevandskvalitet, oplyser Københavns Kommune.

Fakta om ny badestrand i Valbyparken

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

MUSVÅGE

72-årig dømt for giftdrab på fredet rovfugl

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

Eleverne i 1.b på Engelsborgskolen i Lyngby har været så dygtige til at udforske de små dyr i den nære natur, at de tirsdag vandt førstepræmien i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2020.

Skoleklasse fra Lyngby er landets bedste mikroforskere

Shelterplads udsat for hærværk

playFriske spor fra knallerter: Populære shelterpladser udsat for hærværk

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere