Nu er Københavns nye Arkæologiske Værksted åbent

Hvis du går rundt med en lille drøm om at være ligesom Indiana Jones, så er der nu mulighed for at mærke suset fra arkæologiens verden.

Børn og voksne med en glæde og interesse for det forhistoriske har ekstra grund til at være glade lørdag. 

For her slår Københavns Museum nemlig dørene op for deres nye Arkæologiske Værksted, hvor der vil være mulighed for at komme helt tæt på det arkæologiske arbejde, hvilket både omfatter selv at nærstudere forhistoriske fund, men også at nærstudere arkæologernes arbejde, når de eksempelvis forsøger at kortlægge alderen på de ting, de finder i udgravninger. 

Det nye Arkæologiske Værksted ligger bag den klassiske københavnske butiksfacade på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard, og det er tre gange større end det, der åbnede samme sted i 2017. 

arkæologi1


Gratis for unge under 18 år

Og den positive modtagelse af det tidligere værksted ligger til grund for udvidelsen, og derfor glæder kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å), sig over de nye og større rammer.  

- Når man både kan lide at studere ting i detaljer og i høj grad oplever verden sanseligt, er et sted som det nye Arkæologiske Værksted, hvor man holder flere hundrede år gamle ting i hænderne, et fund. Med det nye værksted bygger museet videre på den positive respons, som det eksisterende værksted har fået – både fra skoler og fra interesserede i arkæologi. Jeg glæder mig derfor til og over, at historien på den måde får nyt liv,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å), siger borgmesteren i en pressemeddelse i forbindelse med åbningen. 

Det nye værksted er åbent hver weekend til klokken 19, og der er gratis adgang for alle under 18 år. 

I klippet nedenfor kan du se et tidligere indslag om et spektakulært arkæologisk fund ved Nordhavnstunellen. 

Det drejer sig om en velbevaret stykke træ-kloakledning anlagt i 1906.