Nu er det slut med overfyldte tog over Øresund

De danske myndigheder har sammen med Skånetrafikken i Sverige og DSB valgt, at der kommer flere tog mellem Malmø og København igen.

Den 13. marts besluttede den danske regering delvist at lukke grænserne til Danmark. Det betød, at togtrafikken mellem København og Malmø blev reduceret til kun ét tog i timen.

Det har resulteret i et større problem de sidste uger, da togvognene ofte har været fyldt til randen med pendlere, der skulle krydse Øresund for at arbejde.

De danske myndigheder og DSB tog derfor en beslutning med Skånetrafikken i Sverige om, at der er brug for flere togafgange, da togene over Øresundsbroen ellers er alt for fyldte, og det er alt for risikabelt. 

Fra mandag den 30. marts kommer der til at køre flere tog over Øresundsbroen.

I myldretiden fra mandag til fredag vil det betyde, at togene kommer til at køre to gange i timen i stedet for én gang.

Flyrejsende står tæt på perronen, når de skal videre med tog fra Kastrup lufthavn. Det er scener som denne, myndighederne vil forsøge at undgå.
Flyrejsende står tæt på perronen, når de skal videre med tog fra Kastrup lufthavn. Det er scener som denne, myndighederne vil forsøge at undgå.
Foto: Amira Temfamani

Svenske pendlere er tilfredse

Maria Nyman, der er forretningschef i Skånetrafikken, fortæller, at beslutningen om flere toge falder i god jord hos de rejsende fra Sverige.  

- Vi er meget glade for, at vi nu kan køre flere toge. Det giver større sikkerhed for vores kunder, og takket være dette skulle vi nu være i stand til helt at undgå fyldte tog, fortæller hun.

Rejsende med toget skal overholde de samme regler som før. Det vil sige, at man får kun adgang til Danmark, hvis man har en særlig grund til indrejse i landet.

Samtidig skal passagerne stige af til check-in i Kastrup, hvor de derefter skal med et andet tog, hvis de skal til Københavns Hovedbanegård.

Sådan kører togtrafikken mellem København og Sverige: 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210205-103658-L-1920x1280we

Nu er der fastsat dato for premieren på ny kort podepind

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Lukket parkeringsanlæg på Islands Brygge

Coronasmitte lukker flere p-anlæg - nu parkerer bilister ulovligt

Nordvest(4)

playTusinder coronatestet i Københavns Nordvestkvarter

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere