Nordisk Film sælger ud af udstyr fra Olsen Banden og Matador

Det er gammelt produktionsudstyr fra en helt specielt periode i Nordisk Film, der bliver solgt ud af.

00:46

Video: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Hvis du er ægte fan af Olsen Banden, Matador og Huset på Christianshavn, kan du lørdag gøre ekstraordinære kup i Valby.

Nordisk Film afholder nemlig loppemarked hvor flere produktionsgenstande, der blandt andet har været brugt til at lave filmene om den populære forbrydertrio og tv-serien om livet i Korsbæk, er til salg.

- Olsen Banden er jo et kæmpe et hit, og vi har tit folk, der spørger om ting fra filmene, så vi sælger det gamle produktionsudstyr fra tiden med Erik Balling og Henning Bahs. Det er kamera-, lys- og lydudstyr som har været brugt til Olsen Banden, Matador og Huset på Christianshavn, siger Nicklas Smedegaard Pedersen, marketings- og kommunikationsmanager på Olsen Banden-udstillingen hos Nordisk Film, til TV 2 Lorry.

Læs også Olsen Bandens aller (aller!) sidste kup: Vil skaffe 1,7 millioner til bronzestatue

Loppemarkedet sker som et ekstra event i forbindelse med den første åbningsdag i 2020 af netop Olsen Banden-udstillingen.

Det gamle produktionsudstyr har i mange år stået i en kælder hos Nordisk Film og optaget plads. Derfor tænkte man, at det nu skulle et andet sted hen og bo.

- Der er mange af de ting, som er meget historiske, og Olsen Banden er jo blevet folkeeje. Men i stedet for at smide alt det ud, vi ikke har plads til, så er det bedre, det får nyt liv andre steder, hvor folk kan blive glade for at vise det frem. Det vi ikke bruger længere, det vil vi meget gerne kunne sælge videre til folk, siger Nicklas Smedegaard Pedersen.

Gamle filmspoler er noget af det guld man kan erhverve sig. Foto: TV 2 Lorry

Søkort, "stenfigurer" og bowlingkugler.

Han tør kun gætte på, hvad halvdelen af udstyret er, men meget af det er noget, som Nordisk Film har haft givet væk til Herning Fotomuseum. Det museum lukkede dog ned, og så kom udstyret tilbage.

Nicklas Smedegaard Pedersen tvivler dog ikke på, at der er interesserede købere.

- Det har stor affektionsværdi hos folk, og der er nørder i hele Danmark, som kommer for at finde sådan noget her, så jeg er sikker på, at det falder i god jord hos nogle. En mands skrald er en anden mands guld, siger Nicklas Smedegaard Pedersen.

Stenfiguren fra Kon-Tiki, som nøsten ingenting vejer. Foto: TV 2 Lorry

Foruden det gamle produktionsudstyr vil man også kunne finde resterende rekvisitter og kostumer fra nogle af Nordisk Films seneste produktioner.

Disse tæller blandt andet Forældre, Jagtsæson, Kon-Tiki, Den tid på året, Klassefesten og tv-serien DNA.

Blandt andet vil der være søkort og falske stenfigurer i flamingo fra den Oscar-nominerede Kon-Tiki, samt bowlingkugler fra Klassefesten.

- Vi har rigtig mange henvendelser hele tiden, om man kan købe noget herude, og normalt kan man ikke, fordi tingene skal bruges i en ny film eller leveres tilbage. Så vi har virkelig skrabet sammen, hvad vi har kunne finde herude. Lige nu rydder vi bare op, og ser, hvad der kan sælges eller gives væk til folk. siger Nicklas Smedegaard Pedersen.

Læs også Nordisk Film satser nu også på biografer i Malmø

Der vil også være gratis filmplakater fra årets seneste film.

Det anbefales, at man møder op tidligt, da der vil ikke være uanede mængder af rekvisitter.

Loppemarkedet starter klokken 10.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?