Niels var pædagog, nu cykler han rundt med hjemmebag

02:09

Duften i køkkenet, hvor Niels Møller hver nat står og bager, ville de fleste formentligt forbinde med kardemomme, kanel og friskmalet mel.

Men for ham er det noget helt andet, der er i luften.

Nemlig kærlighed.

Da han for godt to år siden såede kimen til det, der senere skulle blive til hans helt egen virksomhed, var det nemlig kærligheden, der rådede. Og den har fulgt ham lige siden.

- Jeg tror aldrig, man kan putte for meget kærlighed i. Det er den ingrediens, man kan blive ved med at putte i sit brød, fortæller han.

Læs også Kok serverer mad på to hjul: ”Maden smager bare bedre i naturen”

Dengang i 2018 var han netop flyttet til et nybyggerområde i Teglholmen, hvor der - til hans store ærgelse - endnu ikke var åbnet et bageri. Lige præcis bagværk er nemlig noget, der skaber venskaber, fællesskab og kærlighed, mener han.

Derfor besluttede han sig for at bage morgenbrød i den lille ovn i lejligheden, som han delte ud fra et lille bord foran hans lejlighed. Og dér i køen til morgenbrødet mødte naboerne hinanden. Og snakkede sammen.

- Og så blev vi venner. Og det er nok det vigtigste; at have en masse venner og en masse fællesskab og kærlighed, griner han.

I dag er den lille ovn skiftet ud med et industrikøkken i Den Grønne Kødby. Og bordet med en ladcykel, hvorfra Niels Møller hver weekend cykler rundt med hjemmebag til brødglade københavnere. Han mener nemlig, at det er vigtigt, at man i alle dele i København har noget at mødes om.

- Jeg føler, at med de smil og komplimenter, de giver tilbage til mig, må betyde, at de kan smage al den kærlighed, jeg putter i. Og det er det vigtigste for mig.