Nicole fik blomster i stedet for karakter: "Et tal måler ikke potentiale"

16-årige Nicole Orrutea Menon fra Brasilien skrev en opgave, der lå til et 4-tal. Men ihærdighed og potentiale kan ikke måles i tal og karakterer, mente lærere.

- Karakterer er ikke en målestok for potentiale, muligheder for udvikling eller for ihærdighed.

Sådan siger dansklærer og bestyrelsesmedlem i Dansklærerforeningen Nikolas Ioannou, der denne uge var med til at overrække en flot buket og to bøger til 16-årige Nicole Orrutea Menon, der kom til Danmark fra Brasilien for halvandet år siden.

Siden sin ankomst har hun som elev på Rådmandsgade Skole i København gjort et imponerende arbejde for at beherske det danske sprog. Alligevel kom den overraskende overrækkelse bag på den unge elev.

- Jeg blev meget chokeret og genert. Jeg synes ikke selv, jeg er god nok til at få blomster og komme i tv, så jeg er stolt, siger hun til TV 2 Lorry.

quote Nicoles opgave lå til noget, der ligner et 4-tal, men karakterer måler et produkt på, hvordan det ér og ikke hvordan, det er blevet, som det er.

Nikolas Ioannou, lærer og bestyrelsesmedlem, Dansklærerforeningen

Nicole Orrutea Menon er flyttet til Danmark sammen med sin mor og stedfar på grund af forældrenes nye arbejde. Siden da har det danske sprog vist sig som lidt af en udfordring, fortæller hun.

- Jeg synes det er svært, især når jeg skal tale det, men så øver jeg mig ved at se videoer på YouTube og efterligne det, når danskere taler, siger hun.

Var i tvivl om karakter

Nicole Orrutea Menons bestræbelser kunne blandt andet ses på hendes seneste aflevering, som fik hendes lærer, Manal Abdel Hafiz, til at reagere.

- Jeg var i tvivl om hvilken karakter, Nicole skulle have, så jeg tog kontakt til Nikolas Ioannou, som administrerer Danmarks største facebookgruppe for dansklærere, fortæller Manal Abdel Hafiz.

- Vi skrev lidt frem og tilbage, og vi kom frem til, at Nicole slet ikke skulle have en karakter. Hun fortjente blomster for sit store arbejde, for det kan slet ikke måles i tal eller karakterer, at hun har rykket sig så meget, som hun har, tilføjer hun.

Efter at have vendt sagen i Dansklærerforeningens bestyrelse, tog Nikolas Ioannou fra Svendborg til København for at være med til overrækkelsen.

- Nicoles opgave lå til noget, der ligner et 4-tal, men karakterer måler et produkt på, hvordan det ér og ikke hvordan, det er blevet, som det er, siger Nikolas Ioannou. 

- Det er imponerende at se, at Nicole er i stand til at formulere sig så forståeligt og i stand til at beskrive tanker, følelser og holdninger på det plan, hun har gjort, tilføjer han.

I videoen i toppen af artiklen kan du se, hvordan det gik til, da Nicole Orrutea Menon fik sig en uventet overraskelse på en ellers ganske almindelig skoledag.

Nicole går i modtagerklasse

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Bådebygger Mia Leisner Jensen

Maritime uddannelser rykker til Helsingør på grund af stigende popularitet

Artikelfoto01

playNicole fik blomster i stedet for karakter: "Et tal måler ikke potentiale"

edl gabriel(2)

playGeniale Gabriel: 9-årig dyster mod 9. klasser i stor forskerkonkurrence

Utterslev Skole udefra

play69 skoler og Falck står foran kæmpe opgave i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere