Nicolas fotograferer København fra et fly med 200 kilometer i timen - nu er billederne samlet i ny bog

Nicolas Cosedis tager billeder fra et lille fly langt over Københavns tage for at vise folk, hvordan byen ser ud fra fuglenes perspektiv. Nu har han samlet sine favoritbilleder i ny bog.

Linjer.

Det er det første, der springer i øjnene, når man ser København fra oven.

Regelmæssige linjer der både gennemborer byen og binder den sammen igen.

Og som til fods blot er de gader, vi hver dag bruger til at komme rundt i byens trafik uden nærmere eftertanke.

Alligevel er det netop dem - storbyens mønstre, former og strukturer - Nicolas Cosedis vil delagtiggøre os alle i, når han fotograferer København fra et fly i op til tre kilometers højde.

I Nicolas Cosedis' nye bog kan man blandt andet se Vesterbro fra et perspektiv, der normalt kun er forbeholdt fuglene.
I Nicolas Cosedis' nye bog kan man blandt andet se Vesterbro fra et perspektiv, der normalt kun er forbeholdt fuglene.

Som en slags kærlighedserklæring til den by, han er vokset op i.

- Jeg håber, at mine billeder kan få folk til at elske byen endnu mere ved at vise byen fra nye vinkler, siger Nicolas Cosedis.

quote Mange mennesker før mig har skrevet digte om byen eller malet den, men jeg vil gerne vise byen fra en vinkel, folk aldrig har set før.

Nicolas Cosedis

En fotografisk kærlighedserklæring

Nicolas Cosedis har i de tre år, han har specialiseret sig i luftfotografi, været på et utal af flyvninger og skudt adskillige billeder af byen.

Og selv om han forsøger at gøre billederne tilgængelige for københavnerne ved at dele dem i lokale bygrupper på Facebook og på sin Instagram, har han i en årrække drømt om at samle de bedste fotografier i en bog - en form for samlet, fotografisk kærlighedserklæring, som han selv beskriver bogens ærinde.


Nicolas Cosedis

39-årige Nicolas Cosedis har i godt 20 år været beskæftiget inden for fotografi, og har i tre af dem specialiseret sig i at tage billeder fra luften - særligt i København, hvor han har sin base. I en såkaldt 'Cessna 172', som er et lille fly med plads til maksimalt fire personer, letter han fra Roskilde Lufthavn og flyver over Københavns tage for at skyde billeder i op til tre kilometers højde og med 200 km/t.


Normalt kan man opleve Nicolas Cosedis' billeder i hans galleri, Cosedis Showroom & Gallery, eller på hans Instagram, hvor 117.000 mennesker i skrivende stund følger med. Og så lægger Nicolas Cosedis også sine billeder i lokale bygrupper på Facebook for at give folk mulighed for at se deres lokalområde for oven.


Og den 29. oktober udkom altså det, der med Nicolas Cosedis' egne ord er en "fotografisk kærlighedserklæring til København" - en bog, hvor han har samlet alle sine favoritbilleder. Den hedder 'Byen fra Skyen' og indeholder mere end 200 af Nicolas Cosedis' billeder med tekst af Holger Dahl, der er arkitekturredaktør på Berlingske.

Og det er altså en drøm, der nu er blevet til virkelighed med bogen 'Byen fra Skyen', der netop er udkommet.

- Mange mennesker før mig har skrevet digte om byen eller malet den, men jeg vil gerne vise  byen fra en vinkel, folk aldrig har set før og de former og mønstre, man ellers kun kan gætte sig til, forklarer Nicolas Cosedis om det perspektiv, han beskriver som "gudeperspektivet".

Magiske oplevelser

Bogen visualiserer Kartoffelrækkernes symmetri, mønstrene i et frossent vandspejl i Svanemøllehavnen eller Søerne, der af solnedgangen er farvede i røde nuancer.

Og det er netop lyset, mønstrene og årstidernes skiften, der er med til at skabe den magi, Nicolas Cosedis oplever i fra skyerne - og som han med bogen gerne vil invitere læserne til at opleve i bogen.

- Jeg insisterer på at tage billedet fra den helt rigtige vinkel og på det helt rigtige tidspunkt, så det afspejler, hvordan jeg oplever de to sekunder, hvor lyset brydes før solnedgang eller når sneen er nyfalden, forklarer han.

- På den måde får jeg mulighed for at gengive de skønneste visuelle tider på en måde, som folk ikke ser i dagligdagen.

De færreste havde formentligt forudset den skønhed og symmetri, der kan være i en række parkerede busser i Busanlægget Ryvang.
De færreste havde formentligt forudset den skønhed og symmetri, der kan være i en række parkerede busser i Busanlægget Ryvang.

Kom med op under skyerne i videoen øverst i artiklen.

_


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Uffe Weng - Ritzau Scanpix

Ikonisk grillbar sat til salg efter 42 år - derfor takker ejerne af

tffuyu9hy

playFørst fandt de en lårbensknogle, så en kæbe: Mose-offer fra oldtiden gravet op i Nordsjælland

20190128-152411-7-4499x2529ma

Nu begynder milliondyr restaurering af fugtplaget børsbygning

Elcykler til juletræstænding

Træd i pedalerne og tænd julestjernen: Sådan sparer kommune på strømmen


København


Forsiden lige nu

Se flere