Nichlas holder velgørenhedsmiddage i sit eget hjem for at donere rent vand

Nichlas Aleksander Koch bruger sin fritid på at arrangere middagsselskaber, hvor gæsternes betaling ubeskåret hjælper verdens fattigste med at få rent drikkevand.

På Østerbro i København holdt Nichlas Aleksander Koch lørdag aften et middagsselskab for seks personer. Gæsterne kunne mæske sig i seks asiatisk inspirerede retter med tilpasset vinmenu, men en af flere særlige ting ved denne middag var, at gæsterne ikke kendte hinanden i forvejen.

I stedet var middagen blevet til ved, at de alle havde købt en kuvert for at støtte et godt formål, mens de fik sig en anderledes og interessant oplevelse. 

Formålet med middagen i går - og dem, Nichlas Aleksander Koch planlægger i fremtiden - er nemlig at hjælpe nogle af verdens allerfattigste med at få rent drikkevand ved at bygge et fællesskab omkring opgaven. Pengene fra middagen går nemlig ubeskåret til at udvide infrastrukturen til rent drikkevand i u-lande.

Her er virksomhederne, der donerer til Nichlas Aleksander Kochs middage:

Virksomhederne donerer alt, der overhovedet skal bruges og tæller både store og små virksomheder. Billetter sættes til salg på www.rentvand.org.

- Råvarerne doneres af Freshland

- Vin doneres af Østjysk Vinforsyning

- Øl doneres af Thisted Bryghus

- Bestik og tallerkner doneres af Kay Bojesen

- Chokolade doneres af Ronnie Holmen

- Glas doneres af Spiegelau

- Ost doneres af Arla Unika

- Duge, servietter og borde kommer fra Restaurant Frederikshave

- Kopper og keramik til bordene doneres af keramiker Inge Vincent

- Tallerkner doneres af Pillivuyt

Nichlas Aleksander Koch underviser til dagligt på Niels Brock Innovationsgymnasium. For ham kom ideen til velgørenhedsmiddagene, efter han i en årrække med sine egne ord havde savnet den gnist for at skabe, han selv synes han plejede at have.

- Her er et formål, jeg synes er ekstremt vigtigt. Jeg er ligeglad med, hvordan det kommer til at ske, bare setuppet kommer til at virke, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Rent vand er jo så basalt, og jeg tager det for givet hver eneste dag, mens nogle mennesker andre steder i verden må gå seks timer for bare at hente urent vand. Og sådan synes jeg ikke, det bør være.

Til at løfte opgaven med at lave en lækker middag har han derfor allieret sig med en række virksomheder, der donerer alt fra service til rå- og drikkevarer samt en række anerkendte kokke, der gerne vil bruge deres tid og evner til et godt formål. 

Selv har han en baggrund som tjener på finere restauranter, hvor han fik smag for at give gæster en oplevelse udover det forventede.

Gæsterne kender ikke hinanden, men der opstår magi

Nichlas Aleksander Koch fortæller, at gæsterne til gårsdagens middag bestod af to par og to der kom alene.

- Da gæsterne kom, var jeg virkelig spændt. Der ligger jo en virkelig stor usikkerhed i at sætte nogle folk sammen, for jeg kan jo kun gøre så meget, og så er det vigtigt at gæsterne bidrager for at fuldende oplevelsen.

Det lykkedes heldigvis i går. Ifølge iværksætteren skete det mellem 2. og 3. ret, da folk pludselig sænkede skuldrene og gik fra at være venlige til at dele ud af sig selv.

- Folk delte personlige historier, og der var en fælles interesse omkring at rejse. En af gæsterne var 74 år, og hun kom alene. Hun havde boet i udlandet i 46 år og havde de vildeste historier fra et liv som krigsfotograf alle steder i verden, fortæller han begejstret.


Nu skal der udvides

Efter måneder med forberedelser og forsøg på at indgå aftaler med producenter om at donere varer, gik konceptet i luften i sidste måned. 

Næste middagsselskab er nytårsaften, hvor der vil være 10 kuverter som sættes til salg i løbet af de kommende dage, og herefter er planen, at konceptet for alvor skal i gang til næste år, fortæller Nichlas Aleksander Koch.

- I januar skal jeg mødes med Gabriel Hedlund, som tidligere har været ansat på den tostjernede michelin-restaurant Vollmers, og vi skal planlægge 20 middage i løbet af næste år.

Nichlas Aleksander Koch fortæller desuden, at det fra januar vil være muligt for gæster specifikt at få oplyst, hvilke brønde der bygges samt at få tilsendt et billede, når brønden står færdig.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik