Ni personer anholdt i koordineret aktion mod bandemiljøet

Flere af de anholdte er registrerede bandemedlemmer, mens resten har relationer til bandemiljøet.

Københavns Politi anholdte onsdag aften ni personer i alderen 21-26 år på flere adresser i Hovedstadsområdet.

De er sigtet for medvirken til tre drabsforsøg og flere tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse som led i den verserende bandekonflikt.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Drabsforsøgene fandt sted den 3. april på Gadelandet i Husum og den 25. og 27. maj i Hvidovre. Alle tre drabsforsøg er sket som en del af den verserende bandekonflikt, og flere af de anholdte er registrerede bandemedlemmer – resten har relationer til bandemiljøet.

De første anholdelser skete i forbindelse med, at politiet onsdag aften afværgede et drabsforsøg i Hvidovre. De mistænkte forsøgte at køre fra politiet i en bil, men mistede herredømmet over den og kørte ind i et hus på Strandby Allé. 

- Som led i en længere efterforskning fik vi efterretninger om, at der blev planlagt et attentat. Derfor slog vi til mod bilen og efterfølgende mod flere adresser, hvor flere af de mistænkte opholdt sig. Vi håber selvfølgelig, at anholdelserne vil lægge en dæmper på den aktuelle bandekonflikt,siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi.

 
 
Foto: Presse-fotos.dk

Fandt maskinpistol i bil

Personerne i bilen forsøgte at flygte fra stedet, men to af dem blev anholdt i nærheden. I den forulykkede bil fandt politiet en maskinpistol, en pistol og en del ammunition. En tredje stak af til fods.

- Ham leder vi efter nu. Vi kender hans identitet, og vi opfordrer ham til at melde sig selv, siger Knud Hvass.

Yderligere syv personer blev efterfølgende anholdt på forskellige adresser i hovedstadsområdet. Københavns Politi forventer yderligere anholdelser i sagerne.

De ni anholdte personer bliver fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg klokken 15. Der vil blive begæret lukkede døre.

På grund af bandekonflikten har politiet gennem et stykke tid opretholdt visitationszoner, både flere steder i København, Rødovre og Husum.

Ifølge TV 2s oplysninger er det en konflikt mellem den ellers opløste bandegruppering Loyal to Familia, LTF, og en bandegruppering i Husum.

 
 
Foto: Pressefotos.dk
 
 
Foto: Presse-fotos.dk
 
 
Foto: Presse-fotos.dk
 
 
Foto: Presse-fotos.dk
 
 
Foto: Presse-fotos.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere