Nedslidt kapel skal omdannes til kultur- og teaterhus

Østre Kapel på Vestre Kirkegård har de seneste år været brugt til teaterforestillinger og kulturelle aktiviteter. Nu skal det renoveres for at øge brugen i fremtiden.

De seneste tre år har Sydhavn Teater benyttet sig af Østre Kapel på Vestre Kirkegård til blandt andet at fremvise forestillinger samt afholde lokale og kulturelle aktiviteter.

Det gamle kapel er dog så nedslidt, at det trænger til en renovering for også i fremtiden at kunne benyttes som kultur- og teaterhus - og det ser nu ud til at blive en realitet.

Politikerne i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg har nemlig besluttet, at der skal arbejdes videre med planerne om at omdanne kapellet til et decideret teater- og kulturhus.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Både i Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget er der således givet grønt lys til, at der arbejdes videre med projektet og findes midler ved de kommende forhandlinger om overskydende budgetmidler, den såkaldte overførselssag, og hos fonde, til renoveringsarbejdet. 

- Jeg er meget begejstret for idéen om at omdanne Østre Kapel til en ny kulturinstitution og samtidig skabe et helt nyt samlingssted for københavnerne i Sydhavn. En bydel, som i øvrigt er vokset markant de seneste år, og som har brug for flere kulturelle tilbud og grønne åndehuller,” siger Alternativets Franciska Rosenkilde, der er Kultur- og Fritidsborgmester i København.

Borgmesteren forestiller sig, at kapellet  de smukke, grønne omgivelser i fremtiden kan danne ramme om alt lige fra teater og akustiske koncerter samt kunstudstillinger og kulturarrangementer for børn.

Hun bakkes op af sin borgmesterkollega på Teknik- og Miljøområdet, Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen.

- Det er et spændende projekt, der er med til at åbne kirkegården mere op for københavnerne. Der er allerede gode erfaringer med at afholde teaterarrangementer i kapellet, men det er nedslidt og fungerer ikke optimalt. Jeg ved, at kirkegårdens ansatte også er rigtigt glade for, at den fine bygning bliver brugt og ikke forfalder, men kapellet skal selvfølgelig bare fortsat benyttes med respekt for kirkegårdens øvrige besøgende fremadrettet, siger Ninna Hedeager Olsen.

Faktaboks:

  Mest læst i dag

  Se flere

  Mest læst i dag

  Se flere

  Politik

  20201019-130444-2-1920x1280we

  Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

  Emil

  Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

  20171126-113538-l-1000x672we.jpg

  Borgmester går af – her er hans nye job

  vote-helsignoer.jpg

  Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

  København

  Forsiden lige nu

  Se flere

  På forsiden nu

  Se flere