Nedlægger pulje til at bekæmpe graffiti ved Ungdomshuset

Københavns Kommune vil ikke længere bekæmpe graffiti ved Ungdomshuset. Fokus skal i stedet være på offentlige toiletter, Assistens Kirkegård og belysningsudstyr i hovedstaden.

02:32

Graffiti ved Ungdomshuset er ikke længere et problem. Derfor vil Københavns Kommune nedlægge en særlig graffitipulje.

Der har i ti år været en særlig pulje til bekæmpelse af graffiti på private ejendomme nær Ungdomshuset på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter.

Men nu viser en ny optælling, at mængden af graffiti i området nær Ungdomshuset er på niveau med eller under andre lignende områder i København.

Derfor vil Københavns Kommune nedlægge puljen for i stedet at bruge pengene på bekæmpelse af graffiti andre steder.

Læs også Fotos fra Google Maps afslører graffiti-hærværk på nye metro-tog

- Da der ikke er det problem, som der har været engang, har vi andre steder i byen, hvor der er udfordringer med graffiti, fortæller Jakob Tamsmark, der er enhedschef i Teknik og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, til TV 2 Lorry.

Graffiti på offentlige toiletter skal fjernes

Det har været forvaltningens ønske at nedlægge puljen, da den ikke længere ser et behov for bekæmpelse af graffiti på Ydre Nørrebro.

Men politikerne i Teknik- og Miljøudvalget ser gerne, at man i stedet bekæmper graffiti andre steder i København.

- Vi synes, det var rigtig ærgerligt, at de her penge bare skulle gå i kommunekassen, når der er så meget behov for graffitiafrensning rundt i byen, siger Jakob Næsager fra Konservative, der er medlem af Teknik og Miljøudvalget, til TV 2 Lorry.

Læs også Omfattende graffiti-hærværk på Vestegnen - nu søger politiet vidner

Et af de steder, hvor Københavns Kommune vurderer, at der er et behov for at få fjernet graffiti, er de offentlige toiletter i hovedstaden.

En undersøgelse viser, at 115 ud af kommunens 141 offentlige toiletter er hårdt ramt af graffiti.

Graffiti på fredet kirkegård og klistermærker skal væk

Også indsatsen på og omkring Assistens Kirkegård skal tilføres flere midler.

Den gule kirkevæg rundt om kirkegården er jævnligt ramt af graffiti, men fordi muren er fredet, må graffitien ikke fjernes på almindeligvis, da det ødelægger væggen.

Derfor vil man nu bruge graffitimidler på et pilotprojekt, hvor man finder en mere skånsom metode at rense kirkegårdens mur på.

Derudover foreslås det også, at pengene bliver brugt på at få bekæmpet det store antal af klistermærker og graffiti, der er på belysningsudstyret især på Nørrebro og i Indre By.

Ifølge Jakob Tamsmark er der ikke utilfredshed blandt grundejerne, der bor tæt på Ungdomshuset, over planerne om at nedlægge graffitipuljen for i stedet at bekæmpe graffiti andre steder i København.

Forslaget skal behandles mandag. Bliver det stemt igennem vil pengene fra 2020 og tre år frem blive anvendt til graffitibekæmpelse på skiftende særligt trængende steder i København.

Der er i alt afsat 600.000 kroner til bekæmpelse af graffiti i 2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik