Nær ven arrangerer fakkeltog for afdød pige

En nær ven har arrangeret et fakkeltog for den afdøde femårige pige, der mistede livet efter at være blevet påkørt af en vanvidsbilist.

Det tragiske drab på en femårig pige for to uger siden har sat dybe spor i flere borgeres bevidsthed. Det har fået flere til at lave initiativer, der støtter familien i den svære tid. 

En forældregruppe samlede over en halv million kroner ind til moderen, og nu har en nær ven arrangeret et fakkeltog til minde om pigen. 

Vennen er Peter Dits Christensen (V), der sidder i Borgerrepræsentationen og er medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget.

- Jeg tog initiativ til det nogle dage efter ulykken. Det her vil altid følge moderen og os, der har kendt pigen, siger han til TV 2 Lorry.

To formål med optoget

Den femårige pige døde på Peter Bangs Vej, efter en vanvidsbilist kørte direkte ind i hende og moderen. Moderen slap uden fysiske mén, men den lille pige overlevede ikke. Kort efter at have påkørt moderen og datteren flygtede bilisten til fods, hvilket satte gang i en større efterforskning, som strakte sig hen over natten, indtil gerningsmanden blev fanget.

For venstre-politikeren er der derfor også et andet formål med optoget. Han ønsker at få sat fokus på vanvidsbilister og få sagt fra overfor denne form for kørsel.

- Nu har vi hørt så meget om de her vanvidsbilister. Vi ser ofte, at folk kører fuldstændig hasarderet. Jeg synes, det er på tide, at der bliver sagt fra, men også vise i respekt for den lille pige, at det påvirker os, fortæller han.

Familien deltager

Peter Dits Christensen fortæller, at pigens familie bakker op om fakkeltoget og regner også med deres deltagelse. 

- Jeg har talt med moderens kæreste, som synes, det er en god idé. Han synes, det er en smuk tanke og enig i, at der skal fokus på det her problem.

Fakkeltoget finder sted onsdag den 25. november og starter fra Børnehuset Pelikanen, Junggrensvej 12 på Frederiksberg klokken 16.30. Her vil deltagerne gå fra børnehaven og ned til ulykkesstedet. Ønsker man at deltage, kan det gøres via dette link.